BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.324,51
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Erbakan'ın adı KKTC'de yaşatılacak

Eski Başbakanlar'dan merhum Necmettin Erbakan'ın adı KKTC'de yaşatılacak

Abone ol

20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı döneminde başbakan yardımcısı olan, eski başbakanlardan merhum Necmeddin Erbakan'ın adı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bir caddeye verilecek.

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Cemal Bulutoğluları, Erbakan'ın adının en kısa zamanda, yeni yapılacak veya yapılmış önemli bir caddeye verileceğini ve ''Erbakan'ın ismini ona layık bir şekilde yaşatacaklarını'' söyledi.

Erbakan isminin KKTC'de bir mekana verilmesi yönünde çalışma yapan Akademi Kıbrıs Gelişim Platformu Başkanı Adem Koç, Belediye Başkanı Bulutoğluları'nı ziyaret ederek, bu yöndeki taleplerini içeren dilekçeyi sundu.

Adem Koç, yaklaşık 5 aydır proje üzerinde çalıştıklarını ifade ederek, Kıbrıs Barış Harekatı'nın mimarlarından Erbakan'ın isminin, Başkanın uygun göreceği bir cadde veya bulvara verilmesini arzu ettiklerini söyledi.

Kıbrıs Türk halkının Erbakan'a vefa borcu olduğunu, Erbakan'ın dönemin Başbakanı Bülent Ecevit ile birlikte Kıbrıs Barış Harekatı döneminin ikinci ismi olduğunu belirten Koç, ''Bizler onun torunları olarak, vefa borcumuzu göstermek istiyoruz. Sizlerin sayesinde bu ismin burada yaşatılmasını ve gelecek nesillere aktarılmasını istiyoruz'' dedi.

Koç, 20 Temmuz Barış Harekatı'nın yıl dönümü nedeniyle KKTC'ye gelen bakanlara proje hakkında bilgi verdiklerini, bakanların bundan memnun olduğunu ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söylediklerini aktardı.