BIST 9.710
DOLAR 32,51
EURO 34,78
ALTIN 2.426,61
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Erbakan'ı öyle birine benzetti ki!

Özellikle 28 Şubat sürecinde gündemden düşmeyen Şevki Yılmaz, SP'de yaşanan iftar baskınını sert sözlerle değerlendirdi.

Abone ol

İftar baskını sonrasında Saadet Partisi'nde başlayan fırtına dinmiyor. 28 Şubat döneminin sivri isimlerinden Rize eski Belediye Başkanı Şevki Yılmaz da yaşananlara isyan etti. İsim vermeden, bir dönem 'prens'i olduğu Necmettin Erbakan Hoca'yı ve taraftarlarını eleştirdi. Ama baskıncıları, İslam tarihinde hayırla hatırlanmayan öyle bir isme benzetti ki; bu sözler, Erbakan cephesinde kıyamet kopatacak gibi görünüyor.

Yılmaz, Hollanda'ya giderken Atatürk Havalimanı'nda İhlas Haber Ajansı'na konuştu. Ramazan ayına Ebu Cehil kadar saygı göstermek çağrısı yapan Yılmaz'ın sözleri şöyle:

EBU CEHİL KİMDİR?

Hazreti Muhammed ile aynı yaşlarda olan Ebû Cehil, ilk anlarından itibâren İslâm'a hep karşı çıkmış, Peygamber efendimize ve özellikle güçsüz müslümanlara var gücüyle düşmanlık gösterip ezâ ve cefâlarda bulunmuştur. Hazreti Muhammed'i öldürmeye çalışan Ebu Cehil, 642 yılında vefat etmiştir.

"Ebu Cehiller, 'Haram Aylar'a (Zilkâde, Zilhicce, Muharrem, Receb) saygısını gösteriyordu. Bizim Ebu Cehil'den farkımız olması için 12 ay kavga etmememiz lazım. Nedir bu koltukların hırsı. Siz Sahabe'den üstün müsünüz? Sahabenin kendisi de 2 parti birden kurdu. Muaviye'nin Şamda, Hazreti Ali'nin de Kufe'de partisi vardı. Kimse birbirine 'kafir' demedi. Oyuna getirdiler, savaş da yaptılar ama yatsı namazında savaş yapmamış gibi omuz omuza namaz kıldılar. O gün kuvvet yoluyla iktidar elde ediliyordu. Bugün sandıklar var."

TORUNLARIMIZIN GELECEĞİNİ İLGİLENDİREN BİR REFERANDUM

Yılmaz, referandum konusunda da değerlendirme yaptı. 12 Eylül referandumunu da yüz yıllık seçimlerin en mühimi olduğunu dikkat çekerek, AK Parti'ye teşekkür etti. Referandumun partisi olmadığını belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

AK PARTİ'YE TEŞEKKÜR!

 "Hangi partiden olursak olalım. Referandum bir parti tercihi değil, Türkiye'yi ayağa kaldırma tercihidir. Tavsiyem. 'Oy anam dememek' için okumadan oy vermeyelim. 'Hayır' mı deyeceksin oku da de. Neye 'hayır' dediğini de. 'Evet' mi diyeceksin oku da de. En basit bir anlaşmayı okumadan imzalıyor muyuz?. Bu Türkiye'nin, torunlarımızın geleceğini ilgilendiren bir referandumdur."