BIST 9.541
DOLAR 32,60
EURO 34,86
ALTIN 2.494,50
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Erbakan'dan HAS Parti'ye iğneleme!

Saadet lideri Necmettin Erbakan, HAS Parti 1. Olağan Büyük Kongresi ile ilgili bir soruya yanıt verdi...

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, HAS Parti 1. Olağan Büyük Kongresi ile ilgili bir soruya,  ''Böyle şeylere ayıracak vaktimiz yok'' karşılığını verdi.

Partisinin Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı öncesinde açıklamalarda bulunan Erbakan, muhtemelen 12 Haziran 2011 tarihinde seçim yapılacağını belirterek, ''Bu seçim Türkiyemiz için ölüm kalım meselesidir'' dedi. 

Saadet Partisi dışındaki siyasi partilerin bilmeden iyilik yaptıklarını zannederek, ırkçı emperyalizme alet olduklarını ve işbirlikçilik yaptıklarını savunan Erbakan, Saadet Partisi'ni iktidara taşımak için bütün güçleriyle çalışmanın milli vazifeleri olduğunu ifade etti. Erbakan, ''İstiklal Savaşı'nı, tarih boyunca bütün savaşları niçin yaptıysak bu seçimde de o aşkla, o azimle, o inançla gece gündüz çalışıp vatanımızla, milletimizle bütün insanlığı kurtaracağız inşallah'' diye konuştu. 

''Milli görüşün üçüncü şahlanışını başlattıklarını'' söyleyen Erbakan, genel seçime kadar her yapılacak GİK toplantılarıyla 7 adımda milli görüşü iktidara getirmenin gayreti içinde olacaklarını vurguladı. 

Seçimin favorisinin Saadet Partisi olduğunu öne süren Erbakan, milletin aslına döndüğünü ve milli görüşü aramaya başladığını ifade etti. Erbakan, Türkiye'deki herkesin milli görüşçü olduğunu iddia ederek, şöyle devam etti: 

''Bütün vatandaşlarımız iki kısımdır; milli görüşçü olduklarını itiraf edenler ve sırasını bekleyenler. Genel tasnif yapacak olursak, nüfusumuzun yüzde 75-80'i sağcı milli görüş zihniyetine sahip olduğu halde itiraf eden ve etmeyenlerdir. Yüzde 20-25'lik kendilerine solcu diyen kısım ise aslında milli görüşçüdür ama milli görüşün ne olduğunu bilmediği için ayrı bir grup teşkil etmektedir.''  

AK Parti'nin ırkçı emperyalizmin etkisiyle iktidara geldiğini ve emperyalist güçlerin amaçları için kullanıldığını öne süren Erbakan, sözlerini şöyle tamamladı: 

''AKP'liler bizim evlatlarımızdır, kendilerini severiz, ancak yanlış bir yola sapmışlardır ve 'biz Türkiye'yi idare edelim' hevesine kapılmışlardır. Halbuki Türkiye'nin idaresi için istemek yetmez. Allah vergisi bilgin olacak, tecrüben olacak, hidayetin olacak, ferasetin olacak, dirayetin olacak, şuurun olacak ve vizyonun olacak. Ben biliyorum zannediyor halbuki bilmiyor. Tecrübe sahibi değildir, hiçbir işi becerememiş, yüzlerine gözlerine bulaştırmışlardır. Hidayet sahibi değildirler çünkü milli görüş gömleğini çıkardıkları için hidayetleri kararmış, mübarek İslam medeniyetini bırakıp Hristiyan medeniyetine dahil olmayı gaye edinmeye kalkışmışlardır. Faizci kapitalist nizam bekçisidirler ve siyonizmin tahsildarıdırlar. Temel vasıfları budur. Seçimde dış güçlerin her türlü seferberlik halinde yaptıkları hazırlıklara mukabil, inancımızla, imanımızla bunları bertaraf edeceğiz inşallah.''

Erbakan, açıklamalarının ardından bir gazetecinin, ''HAS Parti'nin bugün yaptığı kongreyle ilgili değerlendirmeniz nedir'' sorusuna, ''Hiçbir şeydir. Böyle şeylere ayıracak vaktimiz yok'' karşılığını verdi.