BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,70
ALTIN 2.488,79
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Erbakan veliahtını ilan etti

Erbakan, Osmanlıda babadan oğula geçen tahtın cihana saadet getirdiği vurgusunu yaparak Fatih Erbakan'ın yolunu açtı.

Abone ol

 Necmettin Erbakan, partisinin başına geçmesine kesin gözüyle bakılan oğlu Fatih Erbakan'ın eğitimini elektrik elektronik üzerine yaptığını, doktorasını kalite yönetimi konusunda yaparak kendisini yetiştirdiğini anlatarak şöyle bir yorum yaptı:

"Babaları siyasetçi diye çocuklara siyaset yasaklanamaz. Osmanlı'da da babadan oğula (padişahlık) geçti. Ne oldu? Cihana saadet getirdiler."

28 ŞUBAT'A İLGİNÇ YAKLAŞIM

SP Genel Başkanı Necmettin Erbakan, haftalık Aksiyon Dergisi'ne ilginç açıklamalar yaptı. Erbakan, röportajda 28 Şubat'ın fırtınalı günlerine değindi. Erbakan, "Türkiye'nin aslına dönmesini önlemek için ne yapmak lazım? Amerika 18 maddelik bir rapor hazırlıyor, 28 Şubat'ta askerler bunu kendi raporları gibi getirdiler. MGK toplantısında 5 saat biri bıraktı, biri aldı, en aktifi Güven Erkaya idi. Aczimendileri gösteriyorlar, 'Görüyorsunuz' diyorlar. "Ne görüyorsunuz? Hepsi sizin oyununuz" derken, "Bunu söylediniz mi?" sorusuna, "Söyleyemedim. Her şey söylenmiyor. Çiller, Akşener hiç seslerini çıkartmadılar" karşılığını verdi.

Erbakan'ın "Demirel neredeydi?" sorusuna yanıtı ise şöyle oldu:

NASİHAT YETER

"Onların yanındaydı, ben tek başıma kaldım. Allah bana bir soğukkanlılık verdi, kapının önünde bir yaver var, ona anayasa kitapçığını getirmesini söyledim, hepsi şaşırdılar. 'Arkadaşlar, biz ne konuşuyoruz?' diye sordum. Devletin niteliklerinin, laikliğin korunmasını... Neden ikinci maddeyi okuyup birinciyi okumuyorsunuz? Ben tamamını okuyorum. Her şey adil olacak, insan haklarına uygun olacak, sosyal devlet olacak, biz yedisini koruyacağız, anayasa çiğnenerek anayasa korunur mu? Bu 18 madde insan haklarına aykırı, bunlar adil değil, hukuk devleti ile ve laiklikle bağdaşmaz, siz anayasayı çiğniyorsunuz. Demirel, sözü aldı, 'Bu saatten sonra müzakere yapabilir miyiz?' dedi. Doğru söylüyorsunuz, bunun için bir komisyon kuralım bir dahaki MGK'ya gelsin, dedik. Ben bu kararın altına imza attım. Böylece 28 Şubat oyununu bozduk."

Röportajda, 28 Şubatçıların cezalandırılıp cezalandırılmaması ile ilgili görüşü sorulan Erbakan'ın cevabı oldukça ilginç. Erbakan, 28 Şubatçılarla hesaplaşmak için bir dava açılmasına ya da komisyon kurularak 28 Şubatçıların cezalandırılmalarına kesinlikle karşı. Erbakan, "Onlara nasihat etmek yeter" diyor