BIST 9.731
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.423,28
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Erbakan için Ahde Vefa programı!

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, iktidara geldiklerinde yapacaklarını açıkladı. İşte Ahde Vefa programında yapılan açıklamalar

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, iktidara geldiklerinde İmam Hatip Liseleri'nin (İHL) orta kısımları ile Kuran kurslarının yeniden açılacağını söyledi.

Saadet Partisi Ankara İl Başkanlığı tarafından eski genel başkanları merhum Necmettin Erbakan için Altınpark ANFA-B Salonu'nda ''Ahde Vefa'' programı düzenlendi.

Konuşmasına Erbakan'ı anlatarak başlayan Kamalak, merhumun; azmin iradenin ve kararlılığın sembolü olduğunu belirterek, ''O hiçbir zaman karamsarlığa kapılmamıştır. Nitekim yolu dört kez kesilmiştir, partisi kapatılmıştır. O hiçbir zaman en küçük bir ümitsizliğe kapılmamıştır. Hep ileri, hep ileri demiştir. Kendisi yasaklı hale getirildi, başbakanlıktan düşürüldü ama o yılmadı. Gece yarılarına kadar hatta sabahlarla kadar çalışmalara devam etti'' dedi.

Erbakan'ın yasaklı olduğu dönemlerde ''ben yasaklıyım ama Milli Görüş devam etmeli'' dediğini aktaran Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü: 

''Önderimiz, liderimiz Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Hocamız vefat etmiştir ama onun koymuş olduğu prensipler yüce milletimiz var olduğu sürece emin olun ki var olacaktır. Bizlere düşen, onun göstermiş olduğu yolda ilerlemek, belirlemiş olduğu hedefleri gerçekleştirmek olacaktır. Kendisini tüm insanlık alemine adamış bir önderdi. Sadece İslam alemine değil, kendisini bütün insanlığa adamıştır.''

-OSMANLICA SEÇMELİ DERS OLACAK

Kamalak, Erbakan'ın ''Yaşanabilir Bir Türkiye'', ''Yeniden Büyük Türkiye'' ve ''Yeni Bir Dünya'' dediğini de belirterek, bunu gerçekleştirmenin herkesin boynunun borcu olduğunu söyledi. Kamalak şunları kaydetti:

''İktidara geldiğimizde zorunlu eğitim 4 artı 4 artı 3 şeklinde olacak ve muhtevası da değişecektir. Eğitimin temeline önce ahlak ve maneviyat diyeceğiz. İmam Hatip Liselerinin orta kısımları ile Kuran kursları yeniden açılacaktır. Öz tarihine, kendi tarihine yeniden kavuşacaktır. Tarihin üzerindeki perde açılacaktır. Bütün eğitim aşamalarında Osmanlıca seçeli ders olacaktır. Tarihinden koparılmış bir millet, kökünden koparılmış bir ot gibidir.'' 

-''BABAM ŞEFKAT VE MERHAMET KONUSUNDA ENGİN DENİZLER GİBİYDİ''

Saadet Partisi GİK Üyesi Fatih Erbakan ise babası Necmettin Erbakan'ın hayatı boyunca gıybet yapmadığını, kimseyi azarlamadığını, hiçbir zaman kalp kırmadığını, kimseye kırılıp, küsüp surat asmadığını anlattı.

''Babam şefkat ve merhamet konusunda engin denizler gibiydi. Affetmeyi çok severdi'' diyen Erbakan, ''Bu özelliklerini gördüğümüz zaman bir partiye genel başkan olmak, başbakan olmak nispeten kolaydır; fakat bir siyasi harekete lider olabilmek zordur. Hele hele onun gibi bir lider olmak çok daha zordur. Çünkü kendisinin teknik donanımının, ilmi alt yapısının ve üstün zekasının yanında bir insan olarak karakter özellikleri, ahlaki özellikleri çok müstesnaydı, çok özeldi'' ifadelerini kullandı.

Fatih Erbakan, babasının hayatının bir cümle ile anlatılması istenirse, ''Onun hayatı malıyla, canıyla, kınayıcıların kınamasından ve verecekleri zararlardan korkmadan son nefesine kadar cihat etmektir, cümlesini kurabilirim'' diye konuştu.

-YİK BAŞKANI ASİLTÜRK

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk de merhum Erbakan'ın çok büyük bir devlet adamı olduğunu dile getirerek, ''Ben bunu canlı olarak gören biriyim. Birçok toplantıda bunları gördüm. Kendisi ile münakaşa ile başlayan birçok kimse yavaş yavaş kendisine teslim olurlardı. Ayrıca ciddi bir ilim adamıydı. Bu ise bazı vasıflar kazandırır. Bir iddia ile ortaya çıkmaz, ilmi gerçekler içerisinde bunları ortaya koyardı'' dedi.