BIST 9.098
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.325,85
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Erbakan Hoca'nın koltuğuna kim oturucak?

Necmettin Erbakan'ın vefatının ardından parti liderliği için en öne çıkan isim Fatih Erbakan. Mustafa Kamalak ve Mete Gündoğdu isimleride gündemde...

Abone ol

Mustafa Kamalak ve Mete Gündoğan da konuşulan isimler arasında.

Necmettin Erbakan'ın vefatının ardından Saadet Partisinde (SP) bayrağı Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın devralması bekleniyor. SP'de Mustafa Kamalak ile Mete Gündoğan'ın isimleri de geçiyor. SP tüzüğüne göre 45 gün içinde olağanüstü kongreye gidilecek. Yapılacak kongrede yeni genel başkan seçilecek.

OLMAMASI SÜRPRİZ OLUR

SP'nin genel başkanlığı için en güçlü aday olarak oğul Fatih Erbakan gösteriliyor. Fatih Erbakan, askerlik görevini yapmadı. Askerliğini yapmamış olması genel başkanlığına engel değil.

Ancak milletvekili adayı olmasına engel teşkil ediyor. Fatih Erbakan'ı sağlığında partinin başına geçmesini isteyen Erbakan'ın bu önerisinin parti yönetiminde, "Hoca sağ iken oğlunun geçmesi şık olmaz" düşüncesinin hakim olması nedeniyle uygulamaya imkanı bulmadığı ifade ediliyor.

Fatih Erbakan'ın olmaması halinde ise Mustafa Kamalak ile Mete Gündoğan isimleri ön plana çıkıyor. Ancak Fatih Erbakan'ın partinin başına geçmemesinin sürpriz olacağı belirtiliyor.

Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan da yaptığı ilk açıklamada, "Başta Milli Görüş camiamız olmak üzere bütün milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Milli Görüş devam edecek Fatih Erbakan "Herkese nasip olacak bir durum değildir. İnşallah mekanı cennet olsun. Cennette Peygamber Efendimiz'e komşu olsun inşallah. Bu yönde dua ediyoruz. Elbette Milli Görüş hareketi onun açtığı yolda, Milli Görüş prensiplerine bağlı olarak yoluna devam edecektir. Bizlere hem ziyaret ederek hem de telefonla taziyelerini bildiren herkese teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun'' diye konuştu.