BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,18
ALTIN 2.242,34
HABER /  POLİTİKA

Erbakan ailesini Erdoğan mı barıştırdı?

Fatih Erbakan, Necmettin Erbakan'ın vefatı sonrası ablası Zeynep Erbakan ile yaşanan sorunlar sonrası, aileyi Erdoğan'ın barıştırdığı iddialarını yalanladı.

Abone ol
Erbakan Vakfı Başkanı Dr. Fatih Erbakan, kardeşi Zeynep Erbakan ile barışmaları için Erdoğan'ın araya girdiği iddialarını yalanladı. Erdoğan ile 5-6 yıldır görüşmediklerini ifade eden Erbakan, bağımsız milletvekili adaylığından da Saadet Partisi'nin oylarını bölmemek için vazgeçtiğini söyledi.

Fatih Erbakan Habertürk TV'de Ankara Temsilcisi Veyis Ateş'in sorularını cevapları. Gündem Siyaset'te Saadet Partisi ile yollarının ayrılmasına neden olan süreci anlatan Erbakan, Necmettin Erbakan'ın ölümünün hemen sonrası Yüksek İstişare Kurulu seçimlerinin, hukuka uygun biçimde kurulda yapılmak yerine Genel İdare Kurulu'nda yapıldığını ve sayının da 12'ye çıkarıldığını anlattı.

Oğuzhan Asıltürk'ün Erbakan'a çok yakın iki ismin üyeliğini düşürdüğünü böylelikle Yüksek İstişare Kurulu'na hakim olduğunu anlatan Erbakan, şöyle konuştu;
 
"Kendisi hayattayken Yüksek İstişare Kurulu diye bir kurul oluşturulmuştu. Numan Kurtulmuş'un döneminde de bu vardı. Kıdemli isimlerden oluşan bir kuruldu ve 8 kişiden ulaşıyordu. "Kurulun başkanını da kurulun üyeleri arasından seçilir" diye bir vasiyette bulundu Erbakan Hocamız. Bu Saadet Partisi'nin tüzüğünde de yer aldı. Vefatından sonra maalesef bu kural çiğnendi, kendi uygulaması hiçe sayıldı. Yüksek İstişare Kurulu'nun başkanlık seçimi tüzüğü de çiğneyerek partinin Genel İdare Kurulu'nda seçildi. Böyle bir yetkisi yok. Dolayısıyla hukuki bir yanlış yapılmış oldu. Ne yazıkki vefatından hemen sonra vasiyeti çiğnererek yüksek istişare kurulu başkanı seçildiğini açıkladı.
 
"ASILTÜRK'Ü BAŞKAN SEÇMEK İÇİN YAPILDI"
 
Anlaşılan o ki Oğuzhan Asıltürk'ün başkan seçilmesi için yapıldı, bunlar onu gösteriyor. Önemli isimdir ki diğer istişare kurulu üyeleri de en az onun kadar önemlidir. Biz her zaman rahmetli babamıza yakın isimlerdir ve biz bunu böyle kabul ettik. Kim bu kurallara uygun biçimde, nizami biçimde seçilirse onun başımızın üzerinde yeri var dedik. 

"İTİRAZ ETTİK AMA..." 
 
Bunları söyledikten sonra bu işin bittiğini söylediler. "O dosya kapandı siz de buraya tabi" olacaksınız dediler. 

"TEŞKİLATLARDA KIYIM YAPTILAR"
 
Bizimle birlikte bunun yanlış olduğunu söyleyen il teşkilatlarında kıyım yaptılar. Bunları partiden uzaklaştırıldılar.
 
"ERBAKAN'A HALİFE DENİLİRDİ ONUN YERİNDE KİM VAR?"
 
Şu anda nizami biçimde yüksek istişare kurulu başkanlığı seçimleri yapılabilseydi, o zaman hareketin lideri o kişi olacaktı. 
 
BAĞIMSIZ ADAYLIK KARARI
 
Milletvekili olma fikri nereden çıktı. Bu şahsımızla ilgili bir durum değil. Milletvekili gibi bir payenin peşinde değiliz hiçbir zaman. 13 sene aradan sonra yeniden Milli Görüş'ün Meclis'e taşınmasını istedik. İlk kez bu kadar uzun bir dönem Milli Görüş Meclis'te yer almadı. Saadet Partisi'ni de düşündük ama bu yüzde 10'lık baraj sorunu nedeniyle bu mümkün gözükmedi.
 
Bunun için de Saadet Partisi'nde görev almış bir isim olarak, bizim ismimizle 13 yıl aradan sonra Milli Görüş fikrinin Meclis'e taşınmış olabileceğini düşündük. Kocaeli ve İstanbul'da bu yönde önemli bir hava oluştu. Bir ilde bile olsa biz bağımsız aday olduğumuzda Saadet Partisi'nin oylarını bölebileceğimizi düşünerek bir teklif götürdük. Ne yazıkki bu teklif uygun görülmedi. 
 
"ERBAKAN AİLESİNE PARTİ YASAK KOYDU"
 
Erbakan ailesinin bugün Saadet Partisi'nin düzenlediği toplantılarda konuşmamız yasaktır. Eğer bu yasak değilse buradan sesleniyorum tüm saadet teşkilatlarına. Bakalım yapabiliyorlar mı? Açık çağrıda bulunuyorum.

"ERDOĞAN BARIŞTIRMADI" 
 
Erdoğan kesinlikle barıştırmadı (Zeynep Erbakan ile meydana gelen sorunlar) . Bizim Tayyip Bey ile en son görüşmemiz Annesizinin vefatında olmuştur. 
 
"YİNE SAADET DERİZ"
 
Biz her zaman Saadet Partisi'ne yakın hissederiz. Maalesef 8-10 kişinin yaptığı hatalar nedeniyle, temel cizgimizin dışında hareket ediliyor.

"AK PARTİ'DEN ADAY OLMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL" 
 
Saadet Partisi'nde siyaseti istiyoruz bu yanlışlardan dönülürse. AK Parti'den kesinlikle aday adaylığımız söz konusu değil.