BIST 9.434
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.502,28
HABER /  GÜNCEL

Enver Ören'in cenazesinde insan seli

İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı, merhum Enver Ören Eyüp Sultan Cami'nde son yolculuğuna uğurlandı.

Abone ol
ENVER ÖREN HAYATINI KAYBETTİ

İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören (74) hayatını kaybetti. Bir süredir böbrek yetmezliği tedavisi gören Ören, iki gündür yoğun bakımdaydı.

33365.jpg

KARDEŞİNİN BÖBREĞİ HAYAT OLMUŞTU

1990 yılında ABD'deki Houston Methodist Hastanesi'nde yapılan operasyonla kız kardeşinden alınan böbrek nakledilen Enver Ören'e, 2006'da Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde ikinci böbrek nakli gerçekleştirilmişti.

33376.jpg

İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören (74) hayatını kaybetti. Bir süredir böbrek yetmezliği tedavisi gören Ören, iki gündür yoğun bakımdaydı.

Ören'i sevenleri Eyüp Sultan Cami'nde son yolculuğuna uğurladı.

Cenaze törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve çok sayıda bakanla birlikte iş ve medya dünyasının önemli isimleri katıldı.

BÖYLE UĞURLANDI

MÜCAHİT ÖREN TAZİYELERİ KABUL ETTİ

Tedavi gördüğü hastanede vefat eden İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören için Eyüp Sultan Camii’nde ikindi namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Törende Enver Ören’in oğlu İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mücahid Ören, katılımcıların taziyelerini kabul etti.

TÖRENE KİMLER KATILDI?

Törene, Enver Ören'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, milletvekilleri Hakan Şükür ve Aydın Ayaydın, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Basın İlan Kurumu Başkanı Mehmet Atalay, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, iş adamları Aydın Doğan ve Yılmaz Ulusoy, Sezen Cumhur Önal, Orhan Gencebay, Sultan 2. Abdülhamid'in torunu Harun Osmanoğlu ile oğlu Kayıhan Osmanoğlu'nun yanı sıra iş ve medya dünyasından isimler, İhlas Holding Yönetim Kurulu üyeleri ve çalışanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

KESKİN NİŞANCILAR YERLEŞTİRİLDİ

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Eyüp Sultan Meydanı'na girişlere bariyer kuruldu. Eyüp Sultan Camisi'nin minarelerine keskin nişancıların yerleştirildiği görüldü.

Enver Ören'in cenazesi, kalabalık nedeniyle cami avlusunun dışında Eyüp Sultan Meydanı'nda oluşturulan platform üzerine konuldu.

Basın mensupları da cenaze törenini kendilerine ayrılan bölümden görüntüledi.

İş adamı Enver Ören'in cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınarak, bir süre taşındı.

Ören'in cenazesi, Eyüp Sultan Mezarlığı'ndaki aile kabristanında, çok sevdiği hocası ve kayınpederi İslam alimi Hüseyin Hilmi Işık'ın yanına defnedildi.

DÜN AKŞAM YAŞAMINI YİTİRDİ

1990 yılında ABD'deki Houston Methodist Hastanesi'nde yapılan operasyonla kız kardeşinden alınan böbrek nakledilen Enver Ören'e, 2006'da Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde ikinci böbrek nakli gerçekleştirilmişti. Ancak ağır tedavi süreci ve üst üste geçirdiği cerrahi operasyonlar sonucu bünyesi zayıf düşen Enver Ören, nükseden sağlık problemleri yüzünden geçtiğimiz ay tekrar hastaneye kaldırılmıştı. Tüm çabalara rağmen sağlık durumu düzelmeyen, Türkiye'nin ve İhlas Holding ailesinin "Ağabey"i Enver Ören, dün akşam hayata gözlerini yummuştu.