BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.494,06
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Ensarioğlu'ndan dokunmayın mesajı

AK Parti milletvekilleri, il teşkilatları değerlendirme ve istişare toplantısına yine dokunulmazlık tartışması öne çıkacak.

Abone ol

AK Parti milletvekilleri, il teşkilatları değerlendirme ve istişare toplantısı AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında başladı.

Genel Merkez'deki toplantıya Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu illerinin milletvekilleri katılıyor.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, toplantıya girişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Dokunulmazlıklar konusunun daha önce konuşulduğunu vurgulayan Ensarioğlu, ''Dokunulmazlığı çok çiğnemenin anlamı yok, o konuyla ilgili konuşulabilecek her şey konuşuldu, artık değerlendirildi'' dedi.

MUTLAKA HERKESİN SÖYLEYECEĞİ BİR ŞEY VARDIR

AK Parti milletvekillerinin her konuda toplantılar düzenlendiğini, ekonomik meselelerle ülkenin temel meseleleri hakkında değerlendirmeler yaptığını ifade eden Ensarioğlu, ''Bugün de herhalde Güneydoğu'yu konuşacağız. Toplantıya özel bir anlam yüklemeye gerek yok, politika belirlerken bu parti böyle bir  parti, herkesin fikrini alır ve ona göre politika belirler. Mutlaka herkesin söyleyeceği bir şey vardır, onun için buradayız'' diye konuştu.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner de Başbakan Erdoğan'ın, bölge milletvekillerini toplantıya çağırdığını hatırlatarak, değerlendirme yapılacağını söyledi.

TÜRKİYE'NİN ACİL KONULARI

Başbakan Erdoğan'ın Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin çok büyük bir önem verdiğini vurgulayan Metiner, ''Doğu, Güneydoğu meselesi, Kürt meselesine, PKK terör meselesi zaten Türkiye'nin çok acil ve öncelikli konuları. Bölge vekilleri olarak değerlendirmelerimizi Sayın Başbakanımızla paylaşacağız'' ifadelerini kullandı.

Metiner, toplantıda dokunulmazlıklar konusunun gündeme gelip gelmeyeceği sorusuna da şu yanıtı verdi:

''Hayır dokunulmazlık yok. Bu toplantılar bir kez daha şunu gösteriyor, birincisi Sayın Başbakanımız bölgeye çok büyük bir değer verdiğini, ikincisi de 'AK Parti'de parti içi demokrasi işlemiyor, kimse kendi fikirlerini söylemiyor' iddialarında bulunanların da ne kadar aslı astarı olmayan şeyler söylediklerinin göstergesi. Bir ay içinde Sayın Başbakanımız birkaç kez vekil arkadaşlarıyla, özellikle bölge vekilleriyle toplantılar, istişareler, değerlendirmeler yapıyor. Partimizin kendi içinde ne kadar demokratik özgürlükçü olduğunu, Sayın Başbakanımızın da ne kadar istişareye önem verdiğinin göstergesi bu toplantılar.''

Mehmet Metiner, AK Parti Kızılcahamam İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda Başbakan Erdoğan'ın bölge milletvekilleriyle görüşme kararını açıkladığını anımsatarak, bugünkü toplantının dokunulmazlıklar konusu gündeme gelmeden kararlaştırıldığını, bu toplantıya farklı anlamlar yüklemenin ve başka yöne çekmenin bir anlamı olmadığını belirtti.

HERKES FİKRİNİ SÖYLEYECEK

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat da Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin sorunlarının görüşüleceğini kaydederek, ''Bir gündemi yok, genel bir toplantı. Dokunulmazlık gündeme gelir mi, gelmez mi bilmiyorum, her konuda konuşuruz diye düşünüyorum. Herkes fikrini söyleyecek'' diye konuştu.

Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz ise toplantıya ilişkin, ''Sayın Başbakanımızla birlikte zaten sık sık bu tarz istişare ve değerlendirme toplantısı yapıyoruz, bu da onlardan birisi'' değerlendirmesinde bulundu.