BIST 9.138
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,89
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Ensarioğlu'ndan 7 Haziran itirafı ve 1 Kasım tahmini!

AK Parti MKYK'ya yeni gören Galip Ensarioğlu'ndan 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri için çarpıcı değerlendirmeler geldi.

Abone ol

7 Haziran seçimlerinde liste dışı kalan ancak hafta sonu yapılan kongreyle AK Parti yönetimine giren Galip Ensarioğlu'ndan seçim sonuçlarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

AK Parti'nin 7 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı listelerini hazırlarken hata yaptığını, özellikle Güneydoğu'da kötü listeler oluşturulduğunu söyleyen Ensarioğlu, "Doğru listeler yapılsaydı HDP barajı yüzde 13 ile aşamazdı" dedi. 

HDP'NİN OYLARI ERİYOR

AK Parti'nin elindeki en son anket sonuçlarına da değinen Ensarioğlu, HDP'nin batı illerinde oy kaybettiğini söyledi. Ensarioğlu, "Batı’da ve Doğu’da HDP’nin oyunun çok ciddi anlamda eridiği belirtiliyor" diye konuştu.

1 KASIM SEÇİM SONUCU TAHMİNİ

Ensarioğlu, 1 Kasım seçim sonuçlarına ilişkin ise "AK Parti tek başına iktidar olacak. Bütün taşlar yerine oturacak, bütün bu hamleler de boşa çıkacak" öngörüsünde bulundu.

Aljazeera'ya konuşan Ensarioğlu'nun açıklamalarının detayları şöyle:

KÖTÜ LİSTELER HAZIRLANDI

Bize seçmen bir ikazda bulundu. Bunu sadece listelere, söyleme bağlamak belki tek başına çok doğru olmaz ama çıkarılabilecek bir çok sonuç var. Bunlardan biri de listelerin kötü olduğu kesindi.
Tercihler çok iyi yapılamadı. Çünkü parti bir süreç yaşadı orada. 13 yılın sonunda bu partinin genel başkanı değişti. Hemen arkasından seçime gidildi.

LİSTELER DOĞRU YAPILSAYDI HDP BARAJI GEÇEMEZ MİYDİ?


Kesinlikle… HDP yine barajı aşardı ama yüzde 13 ile aşamazdı. Belki AK Parti tek başına iktidar olurdu. Neticede bir süreç yaşandı, bunun çok fazla detaylarına girmeye de gerek yok. Buradan ciddi bir ders çıkarıp, yeniden yapılanmak lazım. Bunu da Parti yapmıştır. Seçmenin ne demek istediğinin analizi yapıldı. Bu seçimde tüm yaşanmışlıklardan ders çıkararak sandığa gidiyoruz. Az önce de dedim CHP ve MHP bırakın iktidar olmayı muhalefet dahi olamadılar. O yüzden AK Parti bu halkın umududur ve bunun gereğinin yapılması lazım. Ben müracaatımı yaptım, partim takdir ederse adayız. 

KÜRT SEÇMEN TAMAMAN HDP'YE Mİ KAYDI?  galip-ensarioglu.jpg

Sadece doğuda değil batıda da… Ama Kürt seçmen “AK Parti’den vazgeçti ama HDP’ye karar verdi”, böyle bir şey de yok. AK Parti’li olduğu halde, “Ben HDP’ye oy vermezsem, barajı aşamazsa şiddet olur, çatışma yaşanır” kaygısı vardı. Kimi, “Bu defa oy verelim barajı aşsınlar” gibi iyi bir niyetle oy verdi. O gün konjonktür ve bizim adaylarımızın yanlışlığı ile oy veren de oldu. HDP böyle bir süreçte oy aldı. Ama hemen ondan sonraki süreçte HDP’ye siyaset yapma, Türkiyelileşme fırsatı verilmeden HDP 80 kişiyle siyasetin merkezine oturduğu halde PKK devreye girdi. Meclis’in açılmasını bile beklemeden ateşkesi bozdu ve saldırılara başladı. Bütün bölge yeniden şiddet sarmalına girdi. Bu HDP’yi çok boşa çıkaran bir hamleydi. 

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI OY KAYBI YARATTI MI?

Ne Cumhurbaşkanı Erdoğan, ne Başbakan Ahmet Davutoğlu ne de bir AK Parti yetkilisi “Çözüm süreci bitti, bitiriyoruz, bitecek” lafını hiç bir zaman kullanmadı. Ama PKK cephesinden binlerce defa, “bitiyor, bitecek, böyle giderse bitiririz” ifadeleri kullanıldı. Bu aynı zamanda bir niyet beyanıdır. Hükümet ise her zaman tam tersi, “Tek başımıza kalsak da yürürüz” dedi. Bunca ölüm olmasına rağmen “bitti” demedi Sayın Cumhurbaşkanı. “Buzdolabına koyduk. Silahlar gömülmeden müzâkere olmaz” dedi.

HDP BATIDA OY KAYBEDİYOR

Batı’da ve Doğu’da HDP’nin oyunun çok ciddi anlamda eridiği belirtiliyor. HDP’nin siyasetinin çok ciddi anlamda iflasıdır bu. Bizim kendi tespitlerimiz var. Maksatlı bir takım kamuoyu yoklamaları olduğunu, bunların yönlendirme amaçlı yapıldığını da biliyoruz biz. HDP’ye barajı aşıp siyaset yapsınlar diye oy verildiği halde, bu hamlenin HDP’nin siyasetine ve Öcalan’a karşı yapılmış olduğunu görüyoruz. HDP çok ciddi bir ikilem içinde, siyasi bir bunalım içindedir. O tarafa bir şey diyemiyor. Eli kolu bağlı siyaset yapamıyor, HDP çok zor durumda. Halkta da çok ciddi bir bıkkınlık var. Halk çözüm istiyordu. Sen ateşkesi niye bozdun, Türkiye’de sorunlar olabilir ama var olan sorunları siyaset zemini içinde çözersin. HDP gitsin Ankara’da Meclis’te kıyameti koparsın. Ülkeyi yeniden şiddet sarmalına soktular. Madem soktun bugün neden 'Müzâkereye hazırım' diyorsun? Bugün Türkiye’nin gündemi dünden çok mu iyidir? Dün daha iyiydi. İyiyken bozuyorsun sonra müzâkereye hazırım diyorsun.

1 KASIM'DA NE OLUR?

AK Parti tek başına iktidar olacak. Bütün taşlar yerine oturacak, bütün bu hamleler de boşa çıkacak. Bunu yapanlar anca dışarıdaki bir takım odaklara hizmet etmektedir. Cemaati de PKK’si de aynı şeyi yapıyor.

HDP BARAJA TAKILIR MI?

HDP baraj sorunu yaşayabilir. Ortaya doğru bir tavır koyamazsa, bu ölümleri durdurmazsa millet faturasını onlara keser. Sırtımızı yasladık diyorsa bu şiddeti durduracak. Sırtını yasladığı yere sözünü geçirecek.