BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.305,40
HABER /  GÜNCEL

Ensar'a sahip çıkan Altan Tan, HDP'de kriz oldu!

Taciz ve çocuk istismarı olayları ile gündemde olan Ensar Vakfı’na bir kez daha sahip çıkan HDP’li Altan Tan’ın akıbeti partinin MYK'sının da gündeminde.

Abone ol

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’ın Karaman’daki cinsel istismar skandalıyla ilgili bugünkü ‘bale kursunda seks skandalı’ benzetmesinin tepki çekmesinin ardından, HDP’nin cuma günü yapılacak MYK toplantısında konunun görüşüleceği belirtildi.

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Tan’ın sözleri ve bu sözler nedeniyle parti yönetiminin bir tasarrufu olup olmayacağını ilişkin soruları karşısında görüş belirtmekten kaçındı.

Tan, Karaman’da çocuklara cinsel istismar skandalıyla ilgili, “Bale kursunda bir seks skandalı oldu diye bütün balerinleri suçlamak veya HDP’li belediyede buna benzer birşey olduğu vakit tüm HDP camiasını suçlamak yanlış” diyerek bir kez daha Ensar Vakfı’na sahip çıkmıştı.

CUMA GÜNÜ MYK'DA TARTIŞILACAK

Tan’ın bugünkü sözlerinin ardından Diken’e bir açıklama yapan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, konunun cuma günkü MYK toplantısında tartışılacağını, çıkacak karar doğrultusunda da bir açıklama yapılacağını söyledi.

Altan Tan’ın sözleriyle ilgili görüşlerini sorulan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ise Kadın Meclisi’nde bir toplantı yapılacağını ve ondan sonra bir açıklama yapılacağını söylemekle yetindi.

HDP KADIN MECLİSİ: KABUL EDİLEMEZ

HDP’den Tan’ın sözleriyle ilgili tek somut tepkiyse partinin Kadın Meclisi’ne ait resmi Twitter hesabından geldi. Hesaptan, “Erkek kavgasına, erkek olarak kayıtsız(!) kalamayan Altan Tan’ın söylediklerini kabul etmiyoruz. Konu; seks, cinsellik değil ÇOCUK İSTİSMARI” diye paylaşımda bulunuldu.

‘TAN'IN AÇIKLAMALARINI ELEŞTİRİYORUZ’

HDP’li vekil Tan, geçen hafta da Meclis’te gazetecilerin Ensar Vakfı’yla ilgili sorusuna, “Bu olayın üzerinden İslami vakıfları, kuruluşları karalamak ve tümünü şamil etmek de yanlış. Bir olaydan hareketle bütün kurumu suçlamak, aynı görüşe sahip bütün bir camiayı töhmet altında bırakmak yanlış” diye yanıt vermişti.

Bunun üzerine HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, “Kamuoyunda bu konunun tek tek bireylerin açıklama yapıp politik malzeme haline getirilmesi yerine sorumluların derhal açığa çıkartılması gerekiyor. Altan Tan’ın Ensar Vakfı’na ilişkin açıklamalarını eleştiriyoruz” demişti.