BIST 9.090
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,66
HABER /  GÜNCEL

Enişte taciz etti aile sus dedi YENİ HABER

Samsun'da 2 yıl önce eniştesinin tacizine uğrayan genç kız durumu ailesine anlattı ancak aile olayı kapatmak istedi. Genç kız ise aile baskısına karşı durumu polise bildirdi ve tacizci enişte gözaltına alındı.

Abone ol

SAMSUN’da eniştesi 34 yaşındaki E.S.’nin 4 yıldır sözlü ve elle tacizine uğradığını iddia eden 19 yaşındaki M.V., 2 yıl önce önce durumu ailesine anlattı.

Ailesi olayı kapatmak istedi. Ancak, genç kız lisede okuduğu sırada okula konferansa gelen Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Şube ekiplerine başına gelenleri anlatınca enişte gözaltına alındı.

Tutuksuz yargılanan E.S. hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istenirken, son duruşmada şikayetçi olduğunu söyleyen genç kız, yaşadıklarını ağlayarak anlattı.

İddiaya göre, 2012 yılında Samsun’da bir lisede okurken, o tarihte 17 yaşında olan M.V., ablasının eşi olan ve Kavak İlçesi’nde bir tuğla fabrikasında çalışan E.S.’nin kendisini elle ve sözle taciz ettiğini ailesine söyledi. Ancak, iddiaya göre aile olayın duyulmaması için M.V.’ye baskı yaparak olayı kapatmasını istedi. Bir süre sonra genç kızın eğitim gördüğü okula İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Şube ekipleri, gençleri bilgilendirmek için konferans vermeye geldi.

Bu sırada bir fırsatı bulan M.V. polislerin yanına giderek başına gelenleri anlattı, 4 yıldır eniştesinin taciziyle karşılaştığını söyledi. Bunun üzerine enişte E.S., Kavak İlçesi’nde gözaltına alındı. Çıkarıldığı nöbetçi mahkemede de suçlamaları kabul etmeyerek, genç kızın kendisine iftira attığını ileri sürdü. Ardından da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

AİLE BASKISIYLA İFADESİNİ DEĞİŞTİRMİŞTİ

Soruşturma devam ederken iddialara göre M.V.’nin ailesinden gördüğü baskı üzerine ifadesini değiştirip, "Arkadaşlarımın yanında eniştem beni rencine ettiği için ona böyle iftira da bulundum. Eniştemin cezaevine girme durumu varmış. Bu nedenle davamdan vazgeçiyorum" diye yazılı ifade verdi. Genç kızın anne ve babası da, "Kimsenin günahına giremeyiz" diyerek şikayetçi olmadı.

Bu sırada M.V.’nin Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden alınan raporunda olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğu belirtildi. Bunun üzerine aynı yıl Kavak Sulh Ceza Mahkemesi görevsizlik kararı vererek dosyayı Samsun 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

AĞLAYARAK ANLATTI

2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya M.V. katılırken, sanık gelmedi. Ağlayarak başına gelenleri anlatan genç kız, eniştesinin babasıyla birlikte tuğla fabrikasında çalıştığını söyleyerek, "Eniştem ve ablam bizimle birlikte kalıyor. Önce sözlü olarak eniştem beni taciz etmeye başladı. Sonra da elle tacizlere başladı. Önce aileme anlattım. Ama onlar bu durumu kapatmak istediler. Psikolojim bozulmuştu. Eniştem her fırsatta beni taciz ediyordu. Ayrıca birine söylersem beni öldüreceğini belirterek tehdit ediyordu. Sonra okula polisler geldi. Bende onlara her şeyi anlattım" dedi. Yargılama sırasında baskı görüp tehdit edildiği için şikayetinden vazgeçtiğini ileri süren M.V., duruşmada şikayetçi olduğunu dile getirdi.

AİLE OLAYI KAPATMAYA ÇALIŞTI

Tacizle suçlanan enişte E.S. ise daha önce verdiği ifadesinde M.V.’nin kendisine iftira attığını ileri sürerek, "Kendisine bağırdığım için bana iftira atıyor. Böyle bir şey yapmadım" dedi.

Cumhuriyet savcısı ise mütalaasında genç kızın eniştesine iftira atması için bir neden olmadığını, aile içi bir olay olduğu için M.V.’nin ailesinin olayı kapatmaya gittiklerini ve bu nedenle şikayetten vazgeçtiğini belirtti. Savcı mütaalasında mağdurun daha sonradan şikayetçi olduğunu belirterek sanığın nitelikli cinsel istismar suçundan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Duruşma savunmaların yapılması için ertelendi.