BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.425,76
HABER /  RAMAZAN

Enginar Salatası nasıl hazırlanır?

Hem sağlıklı hem doyurucu salata tariflerinden evde basitçe yapabileceğiniz enginar salatası tarifi için Gazelle Resort & Spa Mutfak Şefi Ümit Yavuz'un mutfağına girdik.

Abone ol

Enginar, kalori miktarı çok düşük olduğundan öncelikle diyet yapanların bol bol tüketmesi gereken bir sebze, en önemli özelliği ise karaciğer dostu, yani vücutta karaciğerde biriken toksinlerin kolaylıkla atılmasını sağlar, ayrıca karaciğerin düzenli çalışmasını sağladığı gibi karaciğer sağlığını da korur, tam bir mide dostu olan enginar'ın salata tarifi için Gazelle Resort & Spa Mutfak Şefi Ümit Yavuz'un mutfağına konuk olduk. 

Enginar Salatası Malzemeler: Enginar göbeği, kornişon turşu, haşlanmış havuç, dere otu, zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi.

Enginar Salatası Hazırlanışı: Enginarları limonlu su içinde haşlayın. Haşlandıktan sonra suyunu süzün. Soğumaya bırakın. Soğuyan enginarları ince uzun şeritler halinde kesin. Daha sonra maydanozu, dereotunu ve kornişon turşuları da ince ince doğrayın. Ardından hazırladığınız malzemeleri, garnitürü ve mısırı karıştırma kabına alın. Üzerine tuz, karabiber, limon, zeytinyağı ekleyip karıştırın. Yeşillik yaprakları ile süsleyerek servis edin.