BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.325,29
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Engin Alan yemin etti! O partiden kimse yoktu SON DAKİKA

Balyoz davasından tahliye olan MHP milletvekili Engin Alan TBMM'de yemin etti.

Abone ol

Geçtiğimiz günlerde Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararla Balyoz davasından tahliye olan MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, TBMM'de yemin ederek görevine başladı.

Alan Balyoz davasından dolayı cezaevinde olması nedeniyle 3 yıl sonra yemin etti. Yemin töreni esnasında salonda HDP'li vekillerden kimsenin bulunmaması dikkat çekti.

AK PARTİ VE CHP'LİLER DE TEBRİK ETTİ

Tahliye edildikten sonra ilk kez Genel Kurul'a gelen MHP'li Alan'ı, partisinin milletvekilleri ile CHP'li vekiller tebrik etti. Bazı AK Partililerin de tebrik ettiği Alan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yan yana oturdu.

TÖRENDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN 

HDP'LİLER TÖRENE KATILMADI

Ailesinin de izleyici locasında hazır olduğu Alan, Meclis'te kürsüden yemin ederek milletvekilliği görevine başladı. Yemin etmesinden sonra Alan'ı CHP ve MHP'li vekiller alkışladı. Bahçeli de Alan'ı tebrik etti. Bu arada HDP milletvekillerinden hiç kimsenin Genel Kurul'da olmaması dikkat çekti.

NELER YAŞANDI?

Anayasa Mahkemesi geçtiğimiz günlerde Balyoz davasında "Hak ihlali var" kararı vermişti. Sanık avukatları mahkemeye başvurmuş yeniden yargılama ve tahliye talep etmişti. 230 sanığın taleplerini görüşen mahkeme tahliye kararı almıştı. Engin Alan'da Balyoz davasında tahliye olanlar içindeydi.

48926_70978_24062014153336_5.jpg