BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,18
ALTIN 2.244,79
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Engin Alan: Kobani düşerse 'Kürdistan' düşer!

MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, “Mesele Kobani değil. Kobani düşerse, ‘büyük Kürdistan’ hayali biter” dedi.

Abone ol

Türkiye'nin Abdullah Öcalan'ı Türkiye'ye getiren komutan olarak tanıdığı Engin Alan, Türkiye ve dünyanın gündeminde olan Kobani'yle ilgili açıklamalar yaptı.

MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, “Mesele Kobani değil. Kobani düşerse, ‘büyük Kürdistan’ hayali biter” dedi.

KOBANİ DÜŞERSE...

Odatv'ye konuşan Engin Alan, Barzani ve PKK'nın liderlik konusunda anlaşamadığını belirterek,  “Olayın özü Kobani falan değil. Olayın özü orada, kuzey Suriye’de ‘Batı Kürdistanı’nı kurmak. Kobani düşerse, sıra Rajova’nın diğer yerlerine Efrin’e, Cezire’ye gelir ve böylece ‘büyük Kürdistan’ hayali biter. Bu durum, işin mimarı ABD’nin de bizdeki bölücülerin de işine gelmez. Bu kadar basit. Bir de şu mesele var; Barzani ‘büyük Kürdistan’ın lideri ben olacağım’ diyor. Rojava ise PKK’ya bağlı ve burasını kendisine istiyor. Zurnanın zırt dediği yer burası.”

Alan, IŞİD hakkında da şu dikkat çekici değerlendirmeyi yaptı:

IŞİD BİR PROJEDİR

“IŞİD’i kim doğurdu, büyüttü? Bu kadar büyük bir coğrafyada, hem Irak’ta, hem Suriye’de birkaç yerde aynı anda hareket edip, savaşıyorlar. Toplama olamazlar. Bunların kuvvetli bir komuta kontrol merkezi ve profesyonel lider kadrosunun olması lâzım. Ne zaman ortaya çıktılar; Saddam’ın devrilmesinden sonra, El Nusra’yla başladılar, sonra ayrıldılar. İçinde Saddam’ın Cumhuriyet muhafızları, belki generalleri var. Batılı komutanların da olduğu söyleniyor. IŞİD’in hedefi, Sünni kesimi toplayıp, bir devlet kurmaktı. Suriye’nin kuzeyine gelmese, sadece Sünni bölgesinde kalsa, bunlar olur muydu? IŞİD de bir projedir.”

TÜRKİYE ESAD'I DEVİRMEK İÇİN Mİ PEŞMERGEYE İZİN VERDİ?

Peşmergelerinin Türkiye toprakları üzerinden Kobani'ye geçişine izin verilmesi hakkında da konuşan ve “İzin verilmemeliydi” diyen Engin Alan, Türkiye’nin buna nasıl razı olduğu konusunda ise şunları söyledi:

“Herhalde ABD ile pazarlık yapıldı. Pazarlığın, anlaşmanın mahiyetini bilmiyorum. Eğit-donat işi olabilir. Eğitip, donatılacakların IŞİD’e karşı savaşacağını sanmıyorum, sırf Esad’ı devirmede kullanmayı planladıkları kanaatindeyim.”