BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.512,01
HABER /  GÜNCEL

Engin Alan cezaevinde son röportajını İnternethaber'e vermişti!

Balyoz Davası'nda 18 yıl hapis cezası alan MHP Milletvekili Emekli Korgeneral Engin Alan Sincan cezaevindeki son röportajını İnternethaber'e vermişti!

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Dün Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz davası için verdiği "hak ihlali" kararı bugün tahliyelerle devam etti.

Tahliye olacak isimlerden biri de MHP İstanbul Milletvekili Emekli Korgeneral Engin Alan. İnternethaber'den Nesrin Yılmaz, Engin Alan'ı, bundan yaklaşık 3 hafta önce Sincan Cezaevi'nde ziyaret etmiş ve hakkında verilen hapis kararını nasıl karşıladığını sormuştu.

Hakkındaki hüküm kararına isyan eden Alan, görüşmemizden bir gün önce HDP Eşbaşkanı olarak kürsüde konuşan Sabahat Tuncel'in dışarıda, kendisininse içeride olmasına tepki göstermiş, "Onun konuşmaları Cemil Çiçek'e kapak olsun" demişti.

ekran-resmi-2014-06-19-17.48.57.png


İşte Engin Alan'ın son röportajı... 

18 yıl cezanın ağırlığı üzerine 18 kat çökmüş bir Engin Alan'la karşılaşmayı beklerken o soğuk ve kasvetli bekleme salonunda, bizi gür sesiyle ve neşesiyle ortamı ısıtan bir Engin alan karşılıyor...

Zaten gitmeden önce kızı Tülin Alan da söylemişti; "Babam sizi dimdik karşılar" diye...

Halinde 18 yıl cezanın emaresi yok ama gözlerinde yattığı her günün izleri var... "Cezaevinden çıkma talebim yok" diyor ama yaşadığı haksızlığa da isyan ediyor...

Hem sözleri hem gözleriyle...

Söze, formunu nasıl koruduğuyla başladı Engin Alan. Onun tanımlamasıyla her gün "vahşi şekilde spor" yapıyormuş. Silivri Cezaevi koşullarından daha iyiymiş Sincan Cezaevi'nin koşulları. Yemeklerinden çok da şikayet etmiyor, "Allah'a şükür doyuyoruz" diyor.

Şükrederken de dağlardaki günlerine atıfta bulunan Engin Alan, "Ben dağlarda sürünmüş adamım, Bir keresinde Kıbrıs'ta 96 saati sadece sigara ve su içerek geçirdim" diyerek yaşadığı sıkıntıları anlatıyor...

Söz siyasete gelince de... "Biz siyasetçi olamadık" diyor....

Diyor ve ekliyor;

HERKESE KAPAK OLSUN

Meclis Başkanı Cemil Çiçek MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan için yasa önerisinde bulunmuştu. Milletvekili hakkında, kesinleşen mahkeme kararlarının yasama döneminin sonuna bırakılmasını öngören teklif, gruplara iletilmişti.

Bunu hatırlattığımız Engin Alan şunları söyledi:

BENİM BİR ŞEYDEN HABERİM YOK

"Sayın Meclis Başkanı Cemil Çiçek üzerinden Sabahat Tuncel'e çok çok selam ve saygılarımı iletiyorum. Dünkü grup konuşmasını izledim, konuştukları kanımı donduracak türden şeylerdi. Sabahat Tuncel'in sözleri, mahkumiyeti kesinleşmiş benimle aynı durumdaki terör örgütü yandaşı bir milletvekilinin sözleridir. O'nun sözleri herkese kapak olsun. Meclis'de Cemil Çiçek'in tekilfinin akıbeti ile ilgili, benim hiçbir şeyden haberim yok."

HİÇBİRİ SAMİMİ DEĞİL

Ben, tüm bunların oyun olduğunu biliyorum. Ben ahmak, aptal değilim. Ben kimlerin ne işle meşgul olduğunu biliyorum. Hiçbiri samimi değil.

BİR KELİMESİ DOĞRU ÇIKSIN GUANTANAMO'YA GİDERİM

Balyoz hayallerde bile olmayan bir davadır. Bu dava Türk Hukuku'nun yüz karası olarak hukuk fakültelerinde 100 yıl sonra ders olarak okutulacaktır. Tek bir kelimesi doğruysa beni Guanttanamo'ya götürsünler. Kendileri de doğru olmadığını biliyor zaten.