BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,92
ALTIN 2.436,28
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Engelliler haftasında evsiz kaldı

Engelliler haftasında engelli baba çocukları evsiz kaldı. Kirasını da ödeyemeyen baba, çocuklarına bir kalem bile alamıyor..

Abone ol

Engelliler Haftası Türkiye'de çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Bitlis'te ise evi yıkılan ve çocukları ile mağdur olan Fevzi Kılıç adlı engelli, yetkililerden yardım bekliyor.

Bitlis'in Yolcular köyüne bağlı Ören mezrasında yaşayan ve 1982 yılında geçirdiği iş kazası nedeniyle sakat kalan Fevzi Kılıç, çocuklarıyla birlikle evsiz kaldı. Geçtiğimiz aylarda aşırı yağışlardan dolayı evi yıkılan ve köylüler tarafından kurtarılan Kılıç ailesi, yetkililerden yardım bekliyor.

Tüm eşyalarının çöken evin altında kaldığını belirten Fevzi Kılıç, "Ben 1982 yılında çalıştığım inşaatın altında kaldım ve kalçalardan sakatlandım. O günden beri çalışamıyorum. Köyde tütünle uğraşıp geçimimizi sağlıyorduk. Artık tütün de ekemiyoruz. Bu nedenle geçimimizi sağlayamıyoruz. Geçtiğimiz ay içerisinde evin damı çöktü ve köylülerin yardımıyla canımızı zor kurtardık. Ama eşyalarımızı kurtaramadık. Biz de köy imamına ait bir odaya yerleştik" dedi.

 "KİRAMIZI ÖDEYEMİYORUZ"

Oturdukları evin kirasını ödeyemediklerini anlatan Kılıç, "Hiçbir gelirim olmadığından dolayı kiramı ödeyemiyorum. Bizim tek geçimiz tütüncülüktü ama o da olmayınca şimdi boşta kaldık. Kendim de sakat olduğumdan dolayı çalışamıyorum. Yıllık bin TL'ye anlaşmıştık ama bu parayı nasıl ödeyeceğimi bilmiyorum. Bundan sonra ne yapacağımı bilmiyorum" şeklinde konuştu.

"ÖĞRENCİLERİME BİR KALEM BİLE ALAMIYORUM"

Kılıç, öğrencilerine bir kalem bile alamadığını ifade ederek, "Benim 9 nüfusum var ve bunlardan 5'i öğrenci. Üç öğrencim YİBO'larda ve diğerleri de burada okuyorlar. YİBO'lardaki öğrencilere devletimiz her türlü yardımı yapıyor. Ama burada okuyanlar zor durumda. Çünkü onlara kırtasiye malzemesi alamıyorum. Bırakın malzemeyi gün geliyor bir kalem bile alamıyorum. Sağ olsun öğretmenleri yardım ediyor. Yetkililerden yardım eli bekliyoruz" ifadelerini kullandı.