BIST 9.069
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,12
HABER /  GÜNCEL

Engelliler de Erdoğan dedi

Engelli 31 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu "Yeni Türkiye Gönüllüleri Engelliler Platformu" Cumhurbaşkanlığı seçimle...

Abone ol

Engelli 31 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu "Yeni Türkiye Gönüllüleri Engelliler Platformu" Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıkladı.
Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan basın açıklamasına AK Parti İstanbul Milletvekili ve Türkiye Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva ile 31 sivil toplum örgütünün temsilcileri katıldı. Çok sayıda engelli vatandaş da ellerinde taşıdıkları "Özrümüzü değil özümüzü gördün", "Engelimizi seninle aştık", "Engelleri kaldıran Erdoğan" yazılı dövizlerle basın açıklamasına destek verdi.

"KAMBUR CEMAL’DİM, CEMAL BEY OLDUM"
Basın toplantısında ilk sözü alan Türkiye Ortopedik Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Cemal Merdan, "Başbakanız engellilerin önündeki engelleri kaldıran liderdir. Başbakanımız engellilerin adam yerine konmasını yani kambur Cemal Merdan iken Cemal Bey olmasını sağlayan bir liderdir" dedi.

"HİZMETLERİN NEDENİ OY ALMAK DEĞİLDİR"
Türkiye Beyaz Ay Derneği Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva ise, "2003 yılında bakacak kimsesi olmadığı için bakım evi sırasında bekleyen engelli sayısı 3 bin 318 iken bugün bu sayı sıfırdır. Başbakan Erdoğan’ın hizmet verdiği engelli kitlesinden zihinsel engelli olan yüzde 30’u oy veremiyor. Onun için yapılan bunca hizmetler şu içindi bu içindi diye düşünülemez. Sadece ve sadece hakperestlik kaygısı ile yapılmıştır. Bu hizmetler bundan sonra da devam edecektir" diye konuştu.

YENİ TÜRKİYE GÖNÜLLÜLERİ ’ERDOĞAN’ DİYOR
Engelli Sivil Toplum örgütlerinin bir araya gelerek oluşturduğu "Yeni Türkiye Gönüllüleri Engelliler Platformu" adına basın açıklamasını okuyan Bağcılar Engelliler Spor Kulübü Başkanı Fatma Şahin, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıkladı. Açıklamada, "Şimdi değilse ne zaman bizim sesimiz olacaksınız?" diye soran engellilerin isteklerini değerlendirdiklerini belirterek basın açıklamasına başlayan Şahin, Recep Tayyip Erdoğan’ın İBB Başkanlığı döneminden beri engellilerin sorunlarıyla ilgilenmeye başladığını söyledi. ABD’nin ardından engellilerle ilgili ilk özel yasanın Türkiye’de Erdoğan döneminde çıkarıldığını söyleyen Şahin, "Engellilerin devlet memuru olma imkanı sonuna kadar açıldı. Öğretmen olabilecek engelliden daha fazla sayıda kontenjanlar verildi. Sporda lisanslı engelli sayısı 2 binden 40 bine çıktı. Ayrımcılık suç sayılmaya başlandı ve ayrımcılık yapanlar 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanıyor" denildi.
(İHA)