BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.430,89
HABER /  GÜNCEL

Engelli kınalı kuzulara eğlence

Engelliler Haftası kutlamaları çerçevesinde engelli asker adayları için Esenler’de kına gecesi düzenlendi. Aileleriyle birlikte duygu dolu a...

Abone ol

Engelliler Haftası kutlamaları çerçevesinde engelli asker adayları için Esenler’de kına gecesi düzenlendi. Aileleriyle birlikte duygu dolu anlar yaşayan engelliler, doyasıya eğlendi.
Fiziksel ve zihinsel engelleri yüzünden askere gidemeyen engelli gençler, temsili olarak vatani görevlerini yerine getirmek için Esenler Dörtyol Meydan’da bir araya geldi. İstanbul Avrupa Yakası’ndan 100 gencin aileleri ile birlikte katıldıkları kına gecesinde şarkılar ve türküler söylendi, konvoylar oluşturuldu. Türküler eşliğinde ellere yakılan kına, hem gençleri, hem de ailelerini gözyaşlarına boğdu.
Aileleri ile karşılıklı dans eden asker adayları, yaşadıkları duygudan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi. Engelli asker adayı Yusuf Baltacı (37),çok heyecanlı olduğunu belirterek "Bir günlüğüne bile olsa bu duyguyu yaşayacağım için çok mutluyum" dedi.
Kına yakma merasiminin ardından Esenler Müftüsü Halil Şekerci gençlerin asker duasını yaptı. Program, kınalı elleriyle asker selamı veren asker adaylarının hatıra fotoğrafı çektirmesi ve aileleri ile karşılıklı oyunlar oynamalarının ardından atılan ’En büyük asker, bizim asker’ sloganıyla sona erdi.
Gençlerin mutlu gününde yalnız bırakmayan Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Polat, “Bizde her müdürlüğün bütçesi vardır ve bir sınırı vardır. Ama toplumun bir takım kesimlerine yaşlılarımıza, hastalarımıza yalnız yaşayan insanlarımıza engellilerimiz ve ailelerine yaptığımız hizmetlerde yürüttüğümüz çalışmaları koordine ettiğimiz sosyal yardım işleri müdürlüğümüzün sırf bu yüzden bütçesinin bir sınırı yoktur" diye konuştu.
Törene, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Polat, Esenler Müftüsü Halil Şekerci ve çok sayıda vatandaş katıldı.
(İHA)