BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.440,72
HABER /  GÜNCEL

Engelli çocuklara ambulans uçak

Van'da çok zor şartlar altında yaşayan engelli iki çocuk için Bakırköy belediyesi seferber oldu.

Abone ol

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, dün akşam bir televizyon kanalında izlediği haber üzerine Van’da 2 engelli ve hasta çocuğuyla prefabrik evde çok zor şartlar altında yaşamlarını sürdüren Demir ailesi için ambulans uçak göndereceğini açıkladı.

Van depreminde evleri hasar gördüğü için prefabrik konuta yerleşerek zor şartlar altında çocuklarının tedavilerini sürdürmeye çalışan Bilal Demir ve Müzeyyen Demir’e yardım elini uzatan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen,” İşsiz olan Bahattin Demir ve Müzeyyen Demir’in biri 4 yaşında doğuştan midesi dışarıda olan ve bilinci kapalı olduğu için hortumla beslenip nefes alabilen Kadir ve biri de gözleri görmeyen 1 yaşında Hasret adında çocukları var. Haberi izledikten sonra arkadaşlarıma talimat verdim ve Bahattin Demir ile irtibata geçtik. Aileyi ambulans uçakla Bakırköy’e getireceğiz. Şu anda ailenin kalabileceği evi hazırlıyoruz. Kalacakları evin yanı sıra işsiz olan babaya iş de bulacağız. Sadece İstanbul Tıp Fakültesi’nde tedavisi yapılabilen Daytak Hastalığı için tüm tedavi masraflarını da biz üstleneceğiz. Hastaneye geliş-gidişlerinde ambulans bulunduracağız. Ayrıca evde bakım hizmetinden bir hemşiremiz de ihtiyaçları sırasında sürekli ailenin yanında bulunacak. Artık Kadir ve Hasret bütün Bakırköy’ün çocuğu. Bu arada Van ve Erciş’ten toplam 5 aile ve 35 nüfusu da Bakırköy’e getirdik ve güvenilir ,sağlam evlerde kalmalarını sağladık, çocukların okul problemlerini çözdük.”dedi.

Baba Bahattin Demir de Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’e çok teşekkür ederek,” Çok memnun oldum. Kadir’in hortumu eskiyince değiştirmekte, bulmakta sorun yaşıyorduk. Çocuklarımın tedavisi yapılabileceği için çok mutluyum. Ne diyeceğimi bilemiyorum.”şeklinde konuştu.

Anne Müzeyyen Demir de çok zorlandıklarını ama sevinçli olduklarını ifade etti.