BIST 9.058
DOLAR 32,31
EURO 35,14
ALTIN 2.294,51
HABER /  GÜNCEL

Engelli çocuğun maaş kartını alıp kaçtı!

Kırklareli’nde 7 yaşındaki engelli çocuğunun maaş kartını yanına alan 29 yaşındaki Hayriye Açık, 13 yıllık eşini ve 2 çocuğunu bırakıp, internetten tanıştığı birisine kaçtı.

Abone ol

Kırklareli’nde 7 yaşındaki engelli çocuğunun maaş kartını yanına alan 29 yaşındaki Hayriye Açık, 13 yıllık eşini ve 2 çocuğunu bırakıp, internetten tanıştığı birisine kaçtı.

Eşinden 12 gündür haber alamadığını ifade eden 39 yaşındaki Nevzat Açık, "Evde canı sıkılmasın diye aldığım cep telefonuyla internete girip oradan biriyle tanışmış. 12 gün öncede 2 çocuğunu bırakıp kaçtı. Kendisinden haber alamıyoruz" dedi.

Kırklareli’nin Babaeski İlçesi’ndeki bir fabrika mevsimlik işçi olarak çalışan 39 yaşındaki Nevzat Açık’ın 13 yıllık eşi olan Hayriye Açık, 12 gün önce 7 yaşında engelli çocuğunun aylık 750 lira yatırılan maaş kartını alarak ortadan kayboldu. Engelli çocuğunu ve 12 yaşındaki kızını bırakıp kaçan eşinden haber alamayan Nevzat Açık, Kırklareli Emniyet Müdürlüğü’ne gidip, kayıp başvurusunda bulundu. Polisin aramalarına rağmen 2 çocuk annesinin izine rastlanılmadı.

EŞİM FACEBOOK’TAN BİRİNİ BULDU

Eşinin evde canı sıkıldığı için kendisine 6 ay önce akıllı telefon aldığını anlatan Nevzat Açık, Facebook’tan tanıştığı biriyle kaçtığını söyledi. Kendisinin ve polisin aramalarına rağmen henüz eşinden haber alamadığını anlatan Açık şunları söyledi: "Eşim 6 ay önce bana internete girmek istediğini söyledi. Cep telefonu aldım. Daha sonra aramızda sürekli internete girdiği için tartışmalar çıktı. Eşim bir yıldır oğlumuzun engelli maaşını alıyordu. Cep telefonu faturasını o paralarla ödemiş. Eşim Facebook’tan birisini bulmuş olabilir. Facebook’tan birisi ile tanışarak gittiğini iddia ediyorum. Başka şüphelendiğim kimse yok. Eşime çocuğumuz yüzünden biraz bıkkınlık geldiğini biliyorum. Son bir yıldır özürlü oğlumuza bakmaktan bıktı. Son 5 aydır evde bazı değişiklikler oldu. Eşim bir keresinde bana ‘ben seni sevmiyorum’ demişti."

7 yaşındaki otistik engelliği çocuğunun iyileşme aşamasındayken annesinin terk etmesiyle ilgisiz kaldığını anlatan Nevzat Açık, "Çocuklarımın evdeki bakımları benim üzerime kaldı. Gece kalkıyorum çocuğuma bakıyorum. Şu anda işim yok. Mevsimlik işçi olarak çalışıyorum. Çocuğum yüzünden işi düşünemiyorum. Eşim evine ne olursa olsun dönsün. Çocukların psikolojisi bozuldu. Çocuklarının başına dönsün" dedi.

ANNE NE OLUR EVE DÖN

12 yaşındaki Hanife Açık ise annesinin bir an önce evine dönmesini istediğini söyleyerek, "Annemin sadece eve dönmesini istiyorum. Onu çok seviyordum, ama o bizi bıraktı. Biz onu çok seviyorduk. O bizi seviyormuş numarası yaptı ve gitti. Annem gittiğinden beri uyuyamıyorum. Onu düşünüyorum. Canım anneciğim seni çok seviyorum. Lütfen eve dön. Bizi bırakma anne. Derslerime çalışamıyorum hep annemi düşünüyorum. Ne olur anne bizi seviyorsan gel” diye seslendi.

Ailenin başvurusu üzerine soruşturma başlatan polis ekipleri, olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.