BIST 9.059
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.325,12
HABER /  EKONOMİ

Enflasyon rekor kırdı dolar tırmanışa geçti! İşte son rakamlar...

Eylül ayı enflasyonunun 125 yılın rekorunu kırmasının ardından güne 5,9965 TL seviyelerinde başlayan dolar tırmanışa geçti. Saniyeler içinde 6 eşiğini geçen kuru altın fiyatları da takip etti. İşte son rakamlar:

Abone ol

KRİTİK enflasyon verileri açıklanacağı güne 5,9965 TL seviyelerinde başlayan dolar TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarının ardından tırmanıya geçti. Dolar dakikalar içinde 6.0700 seviyelerini gördü. 

Enflasyon rakamları altın fiyatlarını da körükledi. Gram altının fiyatı 235 liraya çıktı. Borsa ise enflasyon verisiyle birlikte kayıp yaşattı. İşte enflasyon rakamı açıklandıktan sonra piyasaların verdiği tepki ve döviz kurları:

Saat 14.00 rakamları:

Enflasyon rakamları açıklandıktan sonra dolar ve euro:

ENFLASYON AÇIKLANMADAN ÖNCEKİ KUR: Son dönemde TL’ye yönelik iyimserliğin desteğiyle gerileyen dolar/TL gelişmekte olan ülke para birimleri genelinde gözlenen olumsuz hava nedeniyle dün tekrar 6 civarına yükselmişti. Enflasyon rakamlarıyla tekrar tırmanışa geçti. 

ALTIN FİYATLARI : Gram altının fiyatı enflasyon verisiyle birlikte 234 liraya çıktı. Çeyrek altın 383 liradan satılırken, yarım altın 766 lira oldu. İşte serbest piyasada altın verileri:

İYİMSERLİK SÜRECEK Mİ?.. Bankacılar TCMB’nin sert faiz artışı, ABD ve AB ile ilişkilerin iyileşebileceğine yönelik artan iyimserlik, Yeni Ekonomi Programı’nda makul tahminlerde bulunulması ve ortaya konan yaklaşımın son dönemde TL’ye destek olduğunu belirtiyor. Öte yandan bireylerin Ağustos ayında yükselen panik döviz talebinin azalmasının da kurdaki gerilemede etkili olduğu belirtiliyor.