BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.425,56
HABER /  EKONOMİ

Enflasyon indirimine ünlü markadan süper katılım! Yüzde 10 yerine yüzde 20

Enflasyonla Topyekun Mücadele Programına Damat ve Tween markalarının sahibi olan Orka Holding süper indirimle katıldı. Sabancı Grubu, A101, Tudors ve derneklerden de katılım açıklamaları geldi.

Abone ol

Enflasyonla mücadele için başlatılan yüzde 10 indirim kampanyasına Orka Holding süper bir indirimle dahil oldu. Ünlü markaları çatısı altında toplayan tekstil devi, indirim oranını yüzde 20'ye çıkartı. Bu kapsamda,  Damat, Tween ve D’S Damat olmak üzere tüm markalı ürünlerinde yüzde 20 indirime gidildi.

Orka Holding'ın sahibi Süleyman Orakçıoğlu, indirimin yanında her hafta fırsat kampanyaları yapacaklarını duyurdu. Orakçıoğlu şunları kaydetti:

-"Bize düşen sorumluluğu daha fazla yerine getirerek D’S Damat ürünlerimizde yüzde 10 değil, yüzde 20 indirime gidiyoruz. Ayrıca her hafta farklı ürün gruplarında da ekstra fırsat kampanyaları düzenleyeceğiz. Tedarikçilerimizle de bir araya gelerek onların da bu mücadelede yer almasını isteyeceğiz. Böylece Türk halkının alım gücüne büyük katkı yaparak enflasyonla mücadele için elimizi taşın altına koyuyoruz." 

SABANCI GRUBU DA KATILDI
Sabancı Topluluğu, enflasyonla mücadele seferberliğine regüle olmayan sektörlerde, üretimleri olan ürünlerin satışlarında gereken indirimi yapacaklarını duyurdu.

A101 : HİÇBİR ÜRÜNÜN FİYATI ARTMAYACAK
A101 ve Tudors'tan da enflasyonla mücadeleye destek geldi. A101'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

-"A101 olarak ülkemizdeki enflasyonla topyekun mücadele sürecinde, indirim kampanyalarımızı güçlendirerek devam ettireceğiz. Hiçbir ürünün satış fiyatı, alış fiyatı artmadıkça artmayacak. A101 fiyatları, her zaman enflasyonun altında olacak. A101 olarak, Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’ın başlattığı Enflasyonla Mücadele Kampanyası'nı sonuna kadar destekliyoruz"

TUDORS'DAN YÜZDE 50'YE VARAN İNDİRİM
Tudors Üst Yöneticisi (CEO) Yaşar Ayaydın da Türkiye genelindeki 200'den fazla mağazadaki binlerce çeşit üründe yaklaşık yüzde 10 ila yüzde 50 arasında indirim uygulanacağını açıkları. Ayaydın, "Enflasyonla mücadele konusunda hükümetimizle birlikte elimizi taşın altına koymaya hazırız.Müşterilerimizin enflasyon yükünü hafifletmek amacıyla indirim ve kampanyalarımıza devam edeceğiz. Bu zorlu süreçte müşterilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

BMD
Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel de Bakan Albayrak'ın açıklamalarının marka sahibi ve yöneticiler tarafından heyecanla karşılandığını ifade ederek, gıdada yüzde 10 indirimin önemli olduğunu ancak gıda dışında da BMD üyelerinden önemli indirimler beklediklerini söyledi.

TESK
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'nı son derece olumlu bulduklarını belirterek, "Topyekun mücadeleye esnaf ve sanatkar camiası olarak biz de destek veriyoruz." ifadesini kullandı.

TÜRSAB
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya ise enflasyonda mücadele kararlılığın çok önemli olduğunu vurgulayarak kampanyaya destek verdi. Bağlıkaya, "Biz sektör olarak vatandaşlarımıza en ucuz tatili sağlamak için elimizden geleni yapacağız. Ayrıca, Türkiye'ye gelen dövizin revizesi için arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Ülkemize daha fazla döviz getirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız." dedi.

ATO
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak koordinesinde açıklanan "Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı"nı desteklediklerini belirterek, "Enflasyonla mücadele sadece bugünü değil, çocuklarımızın geleceğini etkileyeceği için çok önemli. Bu nedenle biz de ATO olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız." ifadesini kullandı.

Yüzde 10 indirim kararı alan şirketlerin tam listesi! Enflasyonla mücadele seferberliği

Et ve Balık Kurumu indirimli ürünler listesi! Kavurma ve sucuk bakın kaç lira?