BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,85
ALTIN 2.434,40
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Enflasyon farkı 2015 zam artışına ilave edilecek!

Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Abdulhadi Karasapan, 2014 enflasyon farkının 2015 yılındaki toplu sözleşme hakkı olan yüzde 3 artı 3 zam artışına ekleneceğini belirtti.

Abone ol

Bayındır -Sen Genel Başkanı Abdulhadi Karasapan, 2014 enflasyon farkının 2015 yılındaki toplu sözleşme hakkı olan yüzde 3 artı 3 zam artışına ekleneceğini söyledi. Karasapan, yetkili konfederasyon olarak, “2014 için seyyanen zam 170 TL. 2015 yılı için ilk altı aya yüzde 3 artı enflasyon, temmuzda da yüzde 3 artı enflasyon farkı diye imza attık.”dedi.

Karasapan, Cihan Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada ın emeklilik koşullarının düzenlenmesi için 2013 toplu sözleşme masasında önemli kararların alındığını aktardı. Seyyanen alınan zamma emeklilik göstergesinin yansıtıldığını ifade eden Karasapan, enflasyon farkı ile beraber bunun yüksek rakamlara ulaştığını anlattı. Karasapan, “Ek tazminatların da emekliliğe yansıması adına masada tekliflerde bulunduk. Çalışmalar sürüyor. a ek gösterge verilmesi de emekliliğe katkı sağlayacak. Verilen bu teklif de komisyonda görüşülüyor. Ek göstergenin artışı ile emekli maaşlarına yüzde 10 katkı sağlanacak. Bu şekilde alınan zamlara ‘yüzdeliklere eklenen enflasyon farkı verilir’ kaidesi işlememektedir. Çünkü seyyanen verilen zam, bir yıl öncesi için verilen zam olduğu için ikiye bölünmeden tek kalemde alınan zamdır. Enflasyon farkını bu şekilde, yüzdelikler açısından uygun seyyanen alınan zamlar açısından da uygun olmadığı görülmekte. Bu çerçevede de enflasyonun getirdiği artışı, 2015 yılındaki ikinci dilim toplu sözleşme hakkımız olan yüzde 3 artı 3 zamma yansıyacaktır. Bu fark, önümüzdeki seneye eklenecektir.” diye konuştu.