BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.324,88
HABER /  DÜNYA

Endonezyayı sel aldı

Endonezya'da sel felaketinin ardından kurtarma ekipleri afetzedelerin yardımınına koşmak için seferber oldu.

Abone ol

Endonezya'da 20 kişinin yaşamını yitirdiği, yaklaşık 350 bin kişinin evsiz kaldığı sel felaketinin ardından kurtarma ekipleri afetzedelerin yardımınına koşmak için seferber oldu.

Kurtarma ekiplerinin, sel felaketinden en çok etkilenen başkent Cakarta ile Tangerang ve Bekasi bölgelerindeki halkın kurtarılmasına öncelik verdikleri belirtildi.

Cakarta, Bogor, Tangerang ve Bekasi kentlerini içine alan, 20 milyondan fazla kişinin yaşadığı Cabotabek bölgesindekilerden bazılarının sallarla ya da yürüyerek insan boyuna ulaşan sel sularından kurtulmaya çalıştığı, bazılarınınsa evlerinin çatısında mahsur kaldıkları kaydedildi.

Mahsur kalanlar için helikopterlerle erzak yardımı yapıldığı belirtilirken, Cakarta'daki bölgelerin yüzde 20'sinden fazlasına elektrik verilemediği, sel suları nedeniyle kara ve demir yollarının büyük hasar gördüğü, sular altında kalan en az iki hastanedeki hastaların üst katlara taşındığı bildirildi.

Cakarta valisi halka kendi güvenlikleri için evlerini terk etme çağrısında bulunurken, başkentin yoksul kesimlerinde yaşayanların bazılarının bir mezarlığa sığındığı belirtiliyor.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu bu kişilerin Karet mezarlığında ıslak giysilerini mezar taşlarına serdikleri ve yiyeceklerini paylaştıkları bildirildi.