BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.492,11
HABER /  GÜNCEL

Endonezyalı yetkililer: Uçağın enkazını bulduk

Endonezyalı yetkililer, 162 yolcusuyla Pazar günü kaybolan AirAsia uçağının arama çalışmalarında Cava denizi üzerinde uçağa ait olduğu düşünülen parçalara ve bir cesede rastladıklarını açıkladı. Arama çalışmaları bölgede yoğunlaştırıldı.

Abone ol

Endonezyalı yetkililer, 162 yolcusuyla Pazar günü kaybolan AirAsia uçağının arama çalışmalarında Cava denizi üzerinde uçağa ait olduğu düşünülen parçalara rastladıklarını açıkladı.

Borneo adasının yakınlarında, enkaz olduğu düşünülen bazı parçaların ve bir cesedin deniz üzerinde yüzdüğü belirtildi.

Endonezyalı yetkililer, bu parçaların şimdiye kadar arama çalışmalarında bulunan en önemli bulgular olduğunu söyledi ve bulunan parçaların ve cesedin kayıp uçağa ait olduğunu tahmin ettiklerini belirtti.

AFP Haber ajansı, Endonezya Sivil Havacılık Kurumu Başkanı Djoko Murjatmodjo'nun "yolcu kapısı" ve "kargo kapısı" gibi önemli parçalar bulunduğu sözlerini aktardı. Murjatmodjo'nun "Şimdilik enkazın AirAsia uçağına ait olduğu teyit edilebilir" dedi.

Murjatmodjo, enkazın Endonezya'ya bağlı Pangkalan Bun bölgesinin yaklaşık 160 kilometre güneybatısında bulunduğu sözlerine ekledi.

Endonezyalı yetkililer, bir basın toplantısı ile enkaz ve ceset görüntülerini gösterdi.

Yetkililer tüm kaynakların enkazın bulunduğu bölgeye aktarıldığını, deniz üzerindeki yüzen parçaların ve cesedin ise Pangkalan Bun'a götürüldüğünü söyledi.

Fotoğrafları gören yolcu yakınlarının şoke olduğu gözlemlendi.

Daha önce de uçağın radarla bağlantısının kesildiği bölgede bir adadan dumanların yükseldiği yolundaki haberler gelmiş, bölgeye kurtarma ekipleri sevk edilmişti.

Endonezya'nın Surabaya kentinden Singapur'a giderken Pazar sabahı kaybolan Airbus A320-200 tipi uçağın bulunması için başlatılan çok uluslu arama çalışmaları üçüncü gününde devam ediyor.

Arama operasyonları denizde ve karada 13 bölgeyi kapsayacak şekilde genişletildi.

Cava denizindeki arama çalışmalarına bölge ülkelerinin yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, Fransa ve Avustralya da destek veriyor.

Uçağın pilotu, bağlantı kesilmeden önce kötü hava koşulları nedeniyle rotayı değiştirmek istemişti.

Endonezyalı yetkililer, hava trafiğin pilotun uçağın rotasını sola çevirmesine izin verdiğini, iki-üç dakika sonra da yükselme onayının verildiğini ancak pilottan cevap alınamadığını söyledi.