BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,88
ALTIN 2.435,89
DÜNYA

Endonezya'daki depremde ürküten olay! Toprak sıvılaştı

Endonezya'da Cuma günü meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem ve tsunami nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 1424 olduğu ve bu sayının artmasının beklendiği açıklandı. Yetkililer en az 2500 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Endonezya'da geçen cuma meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremde binalar toprak ile kaydı. Sıvılaşma etkisi olarak bilinene bu ürkütücü olayda binlerce konut yerle bir oldu. İnsanların korku içerisinde kaçtığı görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı.

Bir görgü tanığı "Torpak 16 metre kadar yükselmişti. Sonra altüst oldu. Ne olduğunu anlamadım. Bildiğim tek şey,toprağın üstündeki her şeyle birlikte kalkmasıydı. İnsanı ezebilirdi." açıklamalarında bulundu.

Endonezya'da deprem anında oluşan sıvılaşma, kıyı bölgeleri gibi yerlerde toprağın suyla birlikte gevşemesidir. Deprem, toprağın zayıflamasına ve sıvı gibi akışkan hale gelmesine neden oldu. Üzerindeki ağaçlar ve binalar toprakla birlikte sürüklendi.

Hükümet kurtarma çalışmalarının ancak artçı depremler sona erdiğinde başlayacağını söylüyor. Ama pek çok kişi hala çaresizce aile ve akrabalarını bulmaya çalışıyor.

Sitene Ekle
Etiketler