BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.300,70
HABER /  RAMAZAN

Ender Saraç'tan iftar tavsiyeleri

Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Ender Saraç, iftarda orucun hurma ile açılmasının ve ardından da çorba içilmesinin çok faydalı olacağını söyledi.

Abone ol

RAMAZAN ayında bilinçli beslenmenin önemine dikkat çeken Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Ender Saraç, "17,5 saat oruç tutuyoruz. Ancak iftar sofrasına oturunca kurt adam veya kurt kadın oluyoruz. Sabırsızca ve aceleyle yemek yiyoruz. Bir anda kan şekerimiz yükseliyor" dedi.

Bağcılar Meydanı Ramazan Etkinliği programına konuk olan Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Ender Saraç, iftarda orucun hurma ile açılmasının ve ardından da çorba içilmesinin çok faydalı olacağını belirterek, “Sofraya otururken sakinliğimizi koruyorum. Orucumuzu sakin açalım” uyarısında bulundu.

"BEYAZ UN ÜRÜNLERİ TEHLİKELİ"

Orucun hurma ile açılmasının ardından buz gibi soğuk su içilmesinin de zararlı olacağını söyleyen Saraç, “Buz gibi su içmeyin. Mide spazmı yapar. Gaz ve mide ağrısı yapar. İftarda nar ekşisi konulmuş sızma zeytinyağlı salatanın faydalı olacaktır. Beyaz un ürünleri ile hayvansal gıdaların yanında pide rahatsızlık verecektir. Beyaz un ürünleri ile beyaz şekerin kan şekerini düşürüyor. Ayrıca yemeğin ardından tok karına tatlı ve bol şekerli meyve yemek de hatalı beslenmedir. Sahurda katı haşlanmış yumurta tok tutar ve enerji verir" dedi.