BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,92
ALTIN 2.436,28
HABER /  SAĞLIK

Ender Saraç açıkladı siyah çayı fazla tüketenler dikkat!

Siyah çayı fazla tüketmenin vücuda ne gibi olumsuz etkileri var? Doktor Ender Saraç açıkladı.

Abone ol

Bir alışveriş merkezinde ziyaretçileri ile buluşan Doktor Ender Saraç, formda kalma, zayıflama ve sağlıklı beslenmeyle ilgili önerilerini sundu. Çayın fazla tüketildiğinde vücuda olumsuz etkileri olduğunu söyleyen Ender Saraç, "Fazla çay tüketimi demir eksikliğine neden oluyor. " dedi.

Özellikle hanımların büyük ilgi gösterdiği söyleşide formda kalmanın sırlarını anlatan Ender Saraç, beslenme kurallarını tamamen değiştirecek açıklamalar yaptı.

FAZLA ÇAY TÜKETMEK...

Türk halkının vazgeçilmez içeceği çayın fazla tüketildiğinde vücuda olumsuz etkileri olduğunu söyleyen Ender Saraç, "Fazla çay tüketimi demir eksikliğine neden oluyor. Hem sağlıklı beslenmek hem de formda kalmak için papatya çayı tüketebilirsiniz" dedi.

EKMEKTEN UZAK DURUN

Sağlıklı beslenmenin altın kurallarından birinin de ekmekten uzak durmak olduğunu belirten Saraç, "Evinize beyaz ekmek sokmayın. Şekerden mutlaka uzak durun. Eğer şeker tüketiyorsanız spor yapmanız gerekiyor" dedi.

SİYAH SARIMSAK TÜKETİN

Sarımsağın faydalarını anlatan Saraç, "Hanımlar yemek yaparken mutlaka sarımsak kullanıyor. Ancak beyaz sarımsak yerine siyah sarımsak tüketin. Normal sarımsaktan 5 kat daha değerli. Kansere karşı, Alzheimer'e karşı etkili. Enfeksiyonlarla iyi savaşır" diye konuştu.

Saraç ayrıca, "Günde iki fincan sade Türk kahvesi çok faydalı. Şeker hastaları acıbadem ve kekikle şekerlerini dengeleyebilir. Bir de ne olursa olsun karbonhidrat ve proteini bir arada tüketmeyin. 6 ayda bir de mutlaka kan tahlili yaptırın" açıklamasında bulundu.

"GÖBEK TÜRK KASI FALAN DEĞİL"

Son yıllarda Türk halkının biraz tembelleştiğini söyleyen Saraç, "Göbek Türk kası falan değildir. Hastalığa davettir. Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda dedelerimize bakın, hepsi zayıf. Biz biraz tembelleştik. Aç gözlü olduk, yedik yedik şiştik. Bu bize, Türk milletine hiç yakışmıyor" şeklinde konuştu.