BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,77
ALTIN 2.506,89

En zehirli 10 hayvan

En zehirli 10 hayvan

Dünyanın en zehirli yaratıklarıhangi hayvanın dünyanın en zehirli hayvanı olduğunu söylemek çok zor. bunu neye göre belirleyebiliriz? bir yılda en çok canlı öldürme oranına göre mi yoksa içerdiği zehirli kimyasallara göre mi? aslında galiba bu hayvanları 'zehirli' ve 'öldürücü' olarak gruplamak...

En zehirli 10 hayvan

Dünyanın en zehirli yaratıkları
Hangi hayvanın dünyanın en zehirli hayvanı olduğunu söylemek çok zor. Bunu neye göre belirleyebiliriz? Bir yılda en çok canlı öldürme oranına göre mi yoksa içerdiği zehirli kimyasallara göre mi? Aslında galiba bu hayvanları 'zehirli' ve 'öldürücü' olarak gruplamak daha doğru. Biz sizler için dünyanın en zehirli hayvanlarının listesini yaptık. İşte dünyanın en zehirli 10 canlısı....

En zehirli 10 hayvan

1. Kutu denizanası
En öldürücüler listesindeki 1 numara kutu denizanası denilen bu yaratıklar. 1954 yılından beri toplam 5 bin 567 kişiyi öldürdü. İnsan vücuduna yapıştığında salgıladığı toxinle kalbi direk etkileyerek sinir sistemini çökertiyor.

En zehirli 10 hayvan

2. Kral Kobra
DÜnyanın en uzun zehirli yılanı. 6 metreye kadar ulaşabiliyor. Genellikle yılanla besleniyor. Bu yılanın tek bir ısırığı bir insanı anında öldürmeye yetiyor. Tek bir ısırığı çok büyük bir Asya filini de 3 saat içinde öldürüyor.

En zehirli 10 hayvan

3. Mermer yüzeyli salyangoz
Boyu küçük ama etkisi büyük. Listede üçüncü sırada yer alıyor. Zehri oldukça güçlü. Zehrinin bir damlası bile anında yirmi kişiyi öldürmeye yetiyor. Genellikle tuzlu sularda yaşıyorlar.