BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

En zehirli 10 hayvan

En zehirli 10 hayvan

Dünyanın en zehirli yaratıklarıhangi hayvanın dünyanın en zehirli hayvanı olduğunu söylemek çok zor. bunu neye göre belirleyebiliriz? bir yılda en çok canlı öldürme oranına göre mi yoksa içerdiği zehirli kimyasallara göre mi? aslında galiba bu hayvanları 'zehirli' ve 'öldürücü' olarak gruplamak...

En zehirli 10 hayvan

5. Ölüm avcısı akrepler
Sanılanın aksine aslında birçok akrep zararsızdır. Çok az türleri canlılara zarar verir. Fakat zarar verenleri de gerçekten çok tehlikelidir. Bu sarı renkli akrepler dünyanın en tehlikeli canıları arasında yer alıyor. Bir insanı soktuklarında direk komaya sokarak felç ediyor. Isırdığı canlının sonu da ölümle sonuçlanıyor.

En zehirli 10 hayvan

6. Kaya balığı
Bu balıklar güzellik yarışmasına katılsa herhalde sonlarda yer alırlar. Görüntüleri oldukça çirkin olan bu yaratıklar balık familyasındaki en zehirli tür olarak biliniyor. Taş gibi görünen yüzeyleriyle oldukça öldürücü.

En zehirli 10 hayvan

7. Brezilyalı gezgin örümcek
Guinnes Rekorlar Kitabında en zehirli örümcek olarak yerini alan bu örümcek türü bir canlıyı anında öldürüyor. Zehrinin 0.006 mg'ı bir fareyi anında yok ediyor. İşin kötü tarafı bu örümceklerle günlük yaşantımızda da içi içe yaşıyoruz.

En zehirli 10 hayvan

8. Zehirli kara yılanı
Sadece bir ısırığı aynı anda 100 insanı ve 25 bin fareyi öldürme gücünde. Kobra yılanından 200 veya 400 kat daha zehirli. Isırdığı bir insanı en geç 45 dakika içinde alt edebiliyor.