BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.505,76

En yetkili isim müjdeyi verdi: Mucizevi şeyler oluyor

En yetkili isim müjdeyi verdi: Mucizevi şeyler oluyor

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türkiye'ye gelen ilk 7 aylık turist sayısı verilerini değerlendirdi. Bağlıkaya, "2016'yı yaşamış bir ülkede, 2018'de bu tür rekorların kırılması; gerçekten mucizevi şeyler oluyor ülkemizde. Biz bunu hak eden bir ülkeyiz." dedi.

En yetkili isim müjdeyi verdi: Mucizevi şeyler oluyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ocak-Temmuz ayı yabancı ziyaretçi sayısına ilişkin verileri açıkladı. Buna göre ilk 7 ayda Türkiye'yi ziyaret eden yabancı turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 artışla 21,6 milyona yükseldi. Temmuzda yabancı turist sayısında yüzde 11,74'lük artış yaşanırken, turist sayısı 5,6 milyon kişi oldu.

En yetkili isim müjdeyi verdi: Mucizevi şeyler oluyor

VERİLER REKOR SEVİYESİNDE: Verileri değerlendiren Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, turizm sezonunun beklenenden daha iyi geçtiğini ve sevindirici haberlerin gelmeye devam ettiğini söyledi. Bağlıkaya, "2016'yı yaşamış bir ülkede, 2018'de bu tür rekorların kırılması; gerçekten mucizevi şeyler oluyor ülkemizde. Biz bunu hak eden bir ülkeyiz" diye konuştu. Bakanlık verilerine göre Ocak-Temmuz döneminde 21,6 milyon turist Türkiye'yi ziyaret etti. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 artış yaşandı. İstanbul'a gelen yabancı ziyaretçi sayısı da yüzde 31 oranında artarak 7,4 milyon seviyesini aştı. Antalya'ya ilk 7 ayda gelen yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 27 artarak, 6,6 milyon seviyesini geçti.

En yetkili isim müjdeyi verdi: Mucizevi şeyler oluyor

FİRUZ BAĞLIKAYA'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR: TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Bağlıkaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın turizm sektörüne ilişkin açıkladığı ilk 7 aylık verileri DHA'ya değerlendirdi. Turizmde sevindirici haberlerin gelmeye devam ettiğini belirten Bağlıkaya, "Yedinci ayın sonu itibariyle toplam yabancı ziyaretçi sayısı 21,6 oldu. Henüz döviz girdisi açıklanmadı ancak 15 milyar doların üzerine çıkacağını tahmin ediyorum" diye konuştu.

En yetkili isim müjdeyi verdi: Mucizevi şeyler oluyor

AVRUPALI TURİST GERİ DÖNÜŞ YAPTI: Firuz Bağlıkaya, özellikle Avrupa pazarında çok ciddi bir artış yaşandığına vurgu yaptı. Bağlıkaya, "Avrupa pazarındaki geri dönüşü bekliyorduk. Uzun süredir Orta Doğu, Çin ve Hindistan pazarları ağırlık devam ediyordu bütün hareket. Avrupa pazarı da geri dönüş yaptı. Almanya'da yüzde 20, İngiltere'de yüzde 37, Hollanda'da yüzde 30, Fransa'da yüzde 24 gibi çok ciddi geri dönüşler var. Toplamda 2018 yılı bir önceki yılın ilk yedi ayına göre yüzde 25'lik bir artış var. Rekor yılımız dediğimiz 2015'e göre de yüzde 6,2 civarında bir artış gerçekleşmiş. Hedefe doğru ilerliyoruz. İnşallah 40 milyon turist 32 milyar doları yakalayacağız" dedi.