BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

En yaratıcı 50 Türk

En yaratıcı 50 Türk

Turkishtime dergisi, ikinci kez yaptığı en yaratıcı 50 türk listesini açıkladı.50- irfan şahin - doğan tv holding ceotelevizyonda neredeyse her iş sabun köpüğüdür esasında. bugün izletirsiniz, yarın insanlar konuşur, öbür gün unutur. böyle bir dünya içine bizi çeken kişilerden biridir irfan şahin....

En yaratıcı 50 Türk

Turkishtime dergisi, ikinci kez yaptığı en yaratıcı 50 Türk listesini açıkladı.

50- İRFAN ŞAHİN - Doğan TV Holding CEO

Televizyonda neredeyse her iş sabun köpüğüdür esasında. Bugün izletirsiniz, yarın insanlar konuşur, öbür gün unutur. Böyle bir dünya içine bizi çeken kişilerden biridir İrfan Şahin. Belki de bu dizi müptelalığının en büyük nedenidir. Kanal D Genel Yayın Yönetmeni titrini 2005 yılında aldı, 2006’da ölçüm şirketlerine göre en çok izlenen kanalı yarattı. Seçtiği dizilerin aldığı reyting bir yana, yarattığı ekonomik etki de ciddi boyutlara ulaştı. Aşk-ı Memnu dizisini ve o dizide yerleştirilen ürünleri hatırlayın. Sadece diziler değil elbet, ana haber bültenlerinden, gündüz kuşağına ve Beyaz ile Okan Bayülgen’in domine ettiği gece programlarına kadar total bir yayın akışı yarattı. O aşamada yarattığı formatların, yıldızların isimlerini alt alta yazdığımızda Şahin’in yaratıcılığı daha da ön plana çıkıyor.

En yaratıcı 50 Türk

49 - BORA AKSU - Moda Tasarımcısı

Daha mezuniyet defilesi ile The Times, The Guardian ve The Daily Telegraph gibi İngiltere basınının önde gelen gazetelerinin moda yazarları tarafından 'show'un yıldızı' olarak nitelendirildi. Bu defilede sergilediği koleksiyonun bir bölümünü Dolce&Gabbana satın aldı ve kendi koleksiyonlarında ilham kaynağı olarak kullandı. 2002 yılında Central Saint Martin’s School of Art and Design'dan lisans ve yüksek lisans mezuniyetlerinden sonra, basınının gösterdiği yoğun ilgi ile Londra Moda Konseyi'nin düzenlediği 'New Generation' ödülünü almaya hak kazandı. Londra Moda Konseyi, tek bir tasarımcıya en fazla üç kere verilebilen bu ödülle Bora Aksu'yu Sonbahar/Kış 2005 defilesinde dördüncü defa 'New Generation' olarak ödüllendirdi. Her yıl iki kez katıldığı Londra Moda Haftası defileleri fırtınalar koparıyor. Tasarımları Londra'nın ünlü Selfridges ve Liberty's mağazalarında satılıyor, dünya ünlüleri Sienna Miller, Kate Moss gibi isimler tarafından tasarımları takip ediliyor.

En yaratıcı 50 Türk

48 - MEHMET TURGUT - Fotoğrafçı

Bir gün karşısına vücut bulmuş gerçek şeytan çıksa ona da pabucunu ters giydirip fotoğrafını çekerdi herhalde. Türkiye’de fotoğrafçılığa kattığı yeni anlamla adını duyurdu. Ortaya koyduğu başarılı işlerde tek kelimeyle, sınır tanımaz. Geçtiğimiz yıl yayınlamaya başladığı 46 adlı dergide de bu işlerini sergiliyor.

En yaratıcı 50 Türk

47 - HAKAN ATEŞ - Denizbank Genel Müdürü

Hakan Ateş’i bereketli bankacı olarak tanımlamak ve yarattığı iki şeye gönderme yapmak gerekiyor. Bu sözü kullanırken, son dönemde başında bulunduğu Denizbank’ı çiftçiye önemli kaynaklar ayıran bir banka haline getirmesini anlatıyoruz öncelikle. Türkiye’de ilk defa özel bir bankada kurulmuş tarım bankacılığı grubu ile Denizbank, çiftçilere 2010’da toplam 1 milyar 799 milyon TL tarım kredisi verdi. İkinci olarak, Dexia gibi büyük bir bankacılık grubunun kar motoru bir banka yaratmasıyla hak ediyor bu sıfatı. Özellikle 2009 yılında Dexia krizde zor dönemler geçirirken, Denizbank’ın kar rakamları bankaya tabiri caizse ilaç gibi geldi. Tüm bu performansın arkasında önemli bir bankacılık tecrübesi bulunuyor. Zira o tecrübe sadece Denizbank için değil, Türkiye bankacılık sektörü için de hizmete koşuldu.