BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,71
ALTIN 2.410,70
HABER /  GÜNCEL

En tehlikeli darbeci yakalandı!

Darbeci firariler içerisindeki ’en tehlikeli kişi’ olduğu, çatışmaya girebileceği uyarısında bulunulan Astsubay Kuzu'nun Marmaris’te menfezde yakalanan isimler arasında olduğu öğrenildi.

Abone ol

Bugün Marmaris’te menfezde yakalanan darbeciler arasında Çiğli hava Üssü İmamı Zekeriya Kuzu’nun da yakalandığı öğrenildi.

Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde, Çetibeli bölgesinde akşam saatlerinde kaçak olan 7 darbeci yakalandı

7 darbeciden son 4’ünün İzmir’in Çiğli İlçesi’ndeki 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda görev yapan ve Fethullahçı Terör Örgütü’nün buradaki ’imamı’ olduğu belirtilen Hava Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu ile Hava Astsubay Üstçavuş Ömer Faruk Göçmen, Hava Astsubay Kıdemli Çavuş Abdülhamit Gülerden, Astsubay Kıdemli Çavuş Erkan Çıkat olduğu belirtildi.

Darbeci askerlerden Binbaşı Taner Berber ile Astsubaylar İlyas Yaşar ve Gökhan Güçlü bugün daha önce yakalanmıştı.

"EN TEHLİKELİ FİRARİ" DENİLMİŞTİ

Marmaris’te, Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın kaldığı otelden ayrılmasından kısa süre sonra saldırıp 2 polisi şehit eden özel timin firari üyelerinin yakalanması dağlık alandaki operasyonlar sürüyor. Saldırıdaki en önemli isimlerden biri Hava Astsubay Zekeriya Kuzu oldu. Aranan askerler arasında fotoğrafı bulunmayan Kuzu’nun fotoğrafı ekiplere gönderilmişti. Kuzu’nun en tehlikeli firari olduğu ve çatışmaya girebileceği ifade edilmişti.

RÜTBESİ ASTSUBAY LAKABI "PAŞA"

Ankara’da Hava Kuvvetleri Komutanlığı karargahında görev yapan Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’le birlikte Marmaris saldırısını organize eden Çiğli 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndaki ’cemaatın imamı’ olan MAK timi komutanı Astsubay Zekeriya Kuzu’nun fotoğrafı da operasyon merkezine ve ekiplere ulaştırılmıştı. Firariler içerisindeki ’en tehlikeli kişi’ olduğu, çatışmaya girebileceği uyarısında bulunulan Astsubay Kuzu’nun üsteki konumunun detayları da ortaya çıktı. Zekeriya Kuzu’nun astsubay rütbesine olmasına rağmen cemaat üyeleri arasında üs komutanı gibi görüldüğü, lakabının da ’paşa’ olduğu öğrenildi.