BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SEÇİM

En son seçim anketi sonuçları Ali Babacan açıkladı

1 Kasım erken seçimlerine ilişkin en son seçim anketi sonucunu eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan açıkladı. Babacan'ın açıkladığı seçim anketi sonucuna göre AK Parti oy oranı bıçak sırtında.

Abone ol

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AK Parti'nin elindeki en son seçim anketi sonucuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

TVNET canlı yayınına katılan Ali Babacan, "Kamuoyu yoklamaları AK Parti açısından bıçak sırtı bir durumu gösteriyor" dedi.

1 KASIM SEÇİM SONUÇLARI PARTİLERİN KADERİ KARARSIZLARIN ELİNDE

Seçim sonuçlarında belirleyici rolü 'kararsız seçmenin' oynadığını da söyleyen Babacan şöyle devam etti:

"Bu hafta çok önemli olacak, vatandaşlarımız en son gün vereceği karar çok belirleyici olacak. O bıçak sırtı durumdan bir tek parti hükümeti mi çıkacak, yoksa bir koalisyon tablosu mu göreceğiz, bu hafta özellikle kararsız vatandaşlarımızın en son gün, seçim günü yapacağı tercih ülkenin kaderini belirleyecek."

ASGARİ ÜCRET ZAMMI

Partisinin vaatlerinin maliyetlerini ve kaynağını 2016 için hazırladıkları bütçe ile ortaya koyduklarını ifade eden Babacan, AK Parti'nin bin 300 lira asgari ücret vaadinin diğer partinin vaatlerine göre daha inandırıcı olduğunu belirtti.

Babacan, 7 Haziran ile 1 Kasım arasında politika değişikliğine gitmediklerini dile getirerek, 7 Haziran seçimlerinde genel trendlerle ifade ettikleri vaatleri daha somut hale getirdiklerini kaydetti. 1 Kasım seçimlerine doğru giderken vatandaşların sıkıntılı gördüğü alanlar konusunda daha detaylı analiz yapma imkanlarının olduğunu ifade eden Babacan, bazı problemlerin hemen çözülemeyeceğini ancak bunun için gerekli yol haritalarını ortaya koyduklarını bildirdi. 

Halk 2001 yılındaki AK Parti'yi, o amatör ruh ve heyecanı görmek istiyor.

Ali Babacan, şu anda Türkiye'yi yönetmeye, başarılı bir hükümet kurmaya en hazır siyasi partinin AK Parti olduğunu dile getirerek, "Bunu koalisyon görüşmelerinde de gördük, diğer partilerin seçim dönemlerinde söylediklerinden de anladık" dedi.  

Diğer partilerin tek başına iktidar hedefinin olmadığının altını çizen Babacan, CHP'nin şimdiden hangi parti ile koalisyona gidebileceğini konuşmaya başladığını, MHP'nin ise iktidar gibi bir perspektifi bulunmadığını ifade etti. Babacan, halkın 2001 yılındaki AK Parti'yi, o amatör ruh ve heyecanı görmek istediğini söyledi. 

SEÇMEN İSTİKRAR ARIYOR

Seçmenin kendilerinden ne beklediklerine ilişkin bir soru üzerine Babacan, seçmenin emekliler, gençler ve asgari ücretlileri hedefleyen vaatlerden memnuniyet duyduğunu söyledi.  AK Parti'nin vaatlerinin diğer partilerin vaatlerine oranla daha mütevazı olmasına karşın daha inandırıcı bulunduğunu dile getiren Babacan, "Dolayısıyla o açıdan baktığımızda 7 Haziran'daki tablodan biraz daha farklı bir tablo var" dedi.   

Babacan, 1 Kasım seçimlerinde güçlü bir hükümetin kurulacağının görüldüğü anda söz konusu sisli havanın dağılacağının da görüleceğini ifade etti. Kimsenin "Acaba koalisyon iyi mi olur?" bekleyişine girmemesi gerektiğinin altını çizen Babacan, tek parti hükümetlerinin istikrar konusunda daha başarılı olduklarını kaydetti. Tek parti hükümetinin çoğulcu bir politika izlemesinin önemine de işaret eden Babacan, "Yani 78 milyon vatandaşı kucaklayan, bütün vatandaşlara hizmet eden, kutuplaştırıcı değil bütünleştirici olan bir politika izlemesi gerekiyor" şeklinde konuştu.