BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.308,38
HABER /  GÜNCEL

En salakça suç vakaları

Tabelalarla sevişme kalktı. Biri çırılçıplak ağaca çıktı. Dünyanın en salak iki hırsızı. Dahası da var, en tuhaf tutuklama hikayeleri.

Abone ol

İNTERNETHABER

Dünyanın bir çok farklı ülkesinde çok tuhaf nedenlerle ya da çok tuhaf şekillerde tutuklananlar var.

Yakın tarihin bilinen en garip tutuklanma hikayelerinden yapılan bu derleme okuyucuların çok ilgisini çekiyor.

Bunlardan ilki Salak ile Avanak lakabını almaya hak kazanan Avusturalya'lı iki soyguncu. Yakalanma öyküleri ise, duyanı kahkahalarla güldürüyor.

SALAK İLE AVANAK: İki Avustralyalı banka soyguncusu çaldıkları paralarla fotoğraf çektirerek "Salak ile Avanak" lakabını hak ettiler.

20 yaşındaki Anthony Prince ve 19 yaşındaki Luke Carroll, Kolorado'daki bankayı soyma suçuyla hapis cezasına çarptırıldı. Federal savcılar, banka memurlarını oyuncak silahlarla kandırarak bankadan 170,000$ aldıktan sonra McDonald's'ın tuvaletine giren iki gencin çektikleri fotoğrafları yayınladı.

Arkalarında birçok ipucu bırakan zanlılar ertesi gün yakalandı. Müfettişler bu vakayı gülünç bir şekilde kolayca çözdüklerini belirttiler. Prince ve Carroll'ın bankanın düzenli müşterileri oldukları belirlendi. Maske taktıysalar da, banka memurları onları Avustralya aksanlarından tanıdığını söyledi.


SİLAHLI SOYGUN YAPAN KEÇİYİ TUTUKLADILAR...

[PAGE]


SİLAHLI SOYGUNCU KEÇİ OLUNCA: Nijerya'daki yasadışı bir örgütün, içlerinde kendini keçiye "dönüştüren" bir adamın da dahil olduğu bir grup araba hırsızı olduğu anlaşıldı.

Polis memuru Tunde Mohammed haber mensuplarına açıklama yaparken gizemli keçinin silahlı bir hırsız olduğunu, arabayı soymaya çalıştığını ve sonra yakalanmamamk için keçi kılığına büründüğünü söyledi. Polis sözcüsü silahlı soygun şüphelisinin soruşturmasının devam edeceğini açıkladı.

 

88 YAŞINDAKİ KADIN ÇOCUĞUN TOPUNU VERMEYİNCE...

[PAGE]


ÇOCUKLARIN TOPUNU VERMEYİNCE: 88 yaşındaki büyükanne Edna Jester Ekim 2008'de bahçesine giren komşu çocuğunun topunu geri vermeyi reddedince tutuklandı.

Nisan 1949'dan beri yaşadığı, Blue Ash'teki evinin bahçesine giren topu öfkeyle kapan Edna topu geri vermeyi reddedince 40 yaşındaki komşusu Paul Tanis polis çağırdı.

Polis, yaşlı kadına topu geri vermezse tutuklanacağını söyledi ancak Blue Ash Polis Müdürlüğü raporuna göre Edna bunu reddetti. 10 yıldır dul olan Edna Jester hayatında ilk kez tutuklandı.



PİKNİK MASASIYLA CİNSEL İLİŞKİYE GİRİNCE...

[PAGE]


PİKNİK MASASIYLA İLİŞKİYE GİRİNCE: Mart 2008 tarihinde Art Price Jr. Metal bir piknik masasıyla cinsel ilişkiye girmeye çalışınca tutuklandı.

Komşular bunun daha önce de olduğuna tanıklık ettiklerini söyleyince Price ahlaksızlık suçuyla tutuklandı.

 

ÇIPLAK HALDE AĞAÇLARA BAĞIRINCA...

[PAGE]

ÇIPLAK HALDE AĞACA TIRMANDI: Recklinghausen'de yaşayan 43 yaşındaki Dieter Braun, tutuklanana dek stres atma tekniğinin çok işe yaradığını söyledi. Ona çıplak dolaşıp ağaçlara bağırmasını öğütleyen ise evlilik danışmanıydı.

"Benim için bu bir rahatlama tekniği," diyen Braun "Çıplak tenimde rüzgarı hissetmek beni sakinleştiriyor," diye ekledi. Anacak polis ormandaki diğer insanların onun bu davranışıyla rahatlamadıklarını söyleyerek Braun'u kamu zararına davranış suçuyla tutukladı.

 

YENİ YIL HEDİYESİNİ ERKEN AÇINCA TUTUKLANAN ÇOCUK...

[PAGE]

HEDİYESİNİ ERKEN AÇTI ANNESİ ŞİKAYET ETTİ: Güney Carolina'da yaşayan 12 yaşındaki çocuk Aralık 2006 tarihinde, annesi polisi arayıp ondan izin almadan yılbaşı hediyelerini açtığını söyleyince tutuklandı.

Rock Hill Polis Müdürlüğü raporuna göre çocuk aile bireylerinin izni olmadan Nintendo Game Boy'unu açtı. Anne, 85$ değerindeki hediyenin açıldığını görünce polisleri aradı ve zavallı çocuk "küçük hırsızlık" ile suçlandı.
Herald gazetesinin röportajında 27 yaşındaki bekar anne oğlunun birliği bozan bir yapısı olduğunu, bu tutuklanmanın onu hem okulda hem evde adam edeceğini umduğunu açıkladı.

 

İŞARET DİLİYLE KÜFÜR EDİNCE...

[PAGE]

DİLSİZ ADAM KÜFÜR EDİNCE: 31 yaşındaki hem sağır hem dilsiz Balraj Gill polise işaret diliyle hakaret etmekten tutuklandı. Hiç konuşmamasına rağmen huzuru kaçırma suçu işlediğini itiraf etti.

Polis memurları Gill'in ne anlatmaya çalıştığını anlamayınca, kaldığı otelin çalışanı onun işaret dilini tercüme etti. Otel çalışanı polis memurlarına Gill'in onlara küfrettiğini söyledi.

Polis "Polis memurları onun kızgın olduğunu anlamıştı ancak ne anlatmaya çalıştığını anlamıyorlardı. Sanırım otel çalışanları işaret dilini tercüme ettikleri için çok şanssız" dedi.

 

KEDİLERE PIERCING TAKIP SATINCA...

[PAGE]


KEDİLERE PIERCING TAKINCA: 34 yaşındaki Holly Crawford, yavru kedilerin kulaklarına, boyunlarına ve kuyruklarına piercing takarak onları "gotik" olarak yaftalayıp internet üzerinden sattıktan sonra hayvan zulmü suçuyla tutuklandı.

PETA'nın yaptığı açıklamaya göre kadın kedi yavrularını yüzlerce dolara satmaya çalışıyordu. Pensilvanyalı kadın kedinin ya da insanın piercing takmasında bir zarar görmediğini açıkladı, suçsuz olduğuna karar verildi.

 

POLİSE DOĞRU GAZINI ÇIKARINCA...

[PAGE]


POLİSE DOĞRU GAZ ÇIKARDI: 34 yaşındaki Jose Cruz Eylül 2008 tarihinde bir polis memuruna doğru kasıtlı olarak gaz çıkarmaktan tutuklandı.

Polisin açıklamasına göre Cruz, parmak izi alındığı sırada devriye polisi T.E. Parsons'un yanına gelerek bacağını kaldırıp gürültülü bir şekilde gaz çıkardı. Daha sonra çıkan gazı kasıtlı olarak Parsons'un olduğu yöne göndermeye uğraştı.

 

TRAFİK LEVHALARIYLA SEX YAPMAYA ÇALIŞINCA...

[PAGE]

TRAFİK LEVHASI İLE AŞK: Polis Güney Dakota'da trafik işaret levhasıyla cinsel ilişkiye girmeye çalışan 60 yaşındaki Verle Peter Dills'i tutukladı.

Memurlar Dills'in evinde onun çeşitli trafik levhalarıyla aynı uğraşı verirken kaydedilmiş video kasetlerini buldu. Dills soygun, kanuna aykırı işgal ve ahlaksızlık suçlarıyla yargılandı.