BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,75
ALTIN 2.491,66

En İlginç Balayı Otelleri

Balayı odaları, farklı tarzları, paha biçilmez konumları ve ilginç hikayeleriyle romantik hayallerinizin ötesinde bir balayı tatili için...

Merhabalar,

Balayı otelleri yazı dizisine Türkiye’nin dört bir yanından sıradışı, kendine özgü, farklı balayı tatiliniz için tercih edebileceğiniz balayı otellerini sizlerle buluşturmaya devam ediyorum.

Balayı tatiliniz için düşüne bileceğiniz otel seçeneklerini sizlerle paylaşırken özellikle balayı çiftlerinin konaklamaları için düşünülerek dizayn edilmiş, tasarlanmış balayı odaları bulunan, balayı konseptini ve ayrıcalıklarını yaşayabileceğiniz farklı bölgelerden değişik otelleri beğeninize sunuyorum. 

     

Bursa Balayı Otelleri

Hotel Montania 

Ayrılmak istemeyeceğiniz istasyonda, el emeği bir otelde hoş bir balayı keyfine ne dersiniz?

Yakamozlu akşamlar ve gün doğumlarında aşk burada…

Montania iz bırakır…

Yıllar önce, şimdi ve yıllar sonra…

            

Rüya 1849 yılında başladı. Klasik ve modernin büyülü dansı Montania Special Klass Hotel’de geçmişin ip uçlarını yakalamak isteyen balayı çiftleri için karakteristlik ayrıcalıklı güzel bir seçim olabilir.

1849 yılında inşa edilen, Fransız mimarisinin eşsiz örneklerinden istasyon binasının tarihi atmosferinde, denize sıfır olan bu özel otel kış ve yaz düğünleri, organizasyonları içinde profesyonel hizmet alabileceğiniz bir donanım ve alt yapıya sahip.

Balayı tatilinizde ilginç, farklı, kendine özgü bir geçmişi olan bir otelde kalalım diyorsanız yüzyılı aşkın bir zamana tanıklık etmiş tarihi bir istasyon binasında hayatınızın aşkına evet diyebilirsiniz.

     

La Gare Restaurant & Bar

Bir tabak Türk misafirperverliğiyle hazırlanmış yemeklerin yanı sıra, önünüze “bir tabak dünya getiriyor” 19 yy başlarında tarihi tren istasyonu yolcu bekleme salonu olan bu özel bölüm.

“Yanınızda 163 yıllık tren garı, önünüzde enfes Marmara manzarası zamanı unutturacak bir yer burası”

Bir tarafta deniz bir tarafta tarih kokan yemyeşil Bursa, kim bilir ne kavuşmalara şahit oldu Montania . romantik bir durakta balayı diyorsanız aşkın başladığı yerdesiniz.

     

Masturi Balık Lokantası

Denizin üzerinde dalga sesleriyle romantik bir akşam yemeğinde balayınızı ayrıcalıklı kılabilirsiniz.

“Bir mekan hayal edin, içinde 1826 yapımı tarihi Marsilya tuğlaları, gerdirme sistemiyle duran 5.5 metre yüksekliğinde 163 yıllık tarihi ahşap çatısı ve bunlarla birlikte eşsiz deniz manzarası”  

     

Alışılmışın dışında bir mekanda, birinci sınıf kompartımanlı vagonlarda kahvenizi yudumlarken, rayların üzerinde Mudanya’dan Bursa’ya aşk dolu bir yolculuk ya da terasta martılarla uçsuz bucaksız özgürlük, zamanı aşk tadında yaşayabileceğiniz bu özel sınıf otel kara ve deniz yoluyla ulaşım kolaylığı ve ilginç özellikleriyle balayı tatilinizin unutulmaz aşk durağı olacaktır.

    

Şile Balayı Oteli

Casa Lavanda Butik Otel

Her köşesi romantizm kokan ormanın içine her biri birbirinde farklı dizayn edilmiş odalarıyla balayı çiftleri için hazırlanmış özel paketiyle en anlamlı zamanlarınıza eşlik edebilecek bir tercih olacaktır.

     

İstanbul’un yanı başında, doğanın içinde, yeşilin en güzel tonlarında hassas ayrıntılarla peyzajındaki eşsiz güzellikleriyle, bahçesi kır düğünleri içinde tercih edilen Casa Lavanda Darphın SPA’sı, 13 özel odası, gurme lezzetleri ile Türkiye’nin en güzel balayı otelleri arasında farklı bir balayı için inceleyebileceğiniz özel bir butik otel.  

    

Ortunç Hotel

Cunda Adasında mavi ve yeşilin eşsiz manzarasıyla balayı tatilinizi yeşil anahtarlı, mavi bayraklı koyuyla hayallerin gerçeğe dönüştüğü bu otelde doğal alanı, en kaliteli hizmet anlayışıyla çam ve zeytin ağaçları ile çevrili bir vadide eşsiz bir koyda, azim ve tutku ile  bir ailenin inanç ve güzelliklerinin sanatçı ruhunun  kalbinize ulaşan minimalist konsepti ve dingin ortamıyla bütünleştiği  sıra dışı bir balayı deneyiminin unutulmaz otel adresi olabilir.

 

     

Lissiya Hotel

Evrenin eşsiz enerjisi, zamanı durdurmak isteyeceğiniz bir manzara ve tarifsiz aşk,  balayı tatilinizde en romantik akşamları, gün doğumları, her anında sevgi fısıltıları, masalsı, efsanevi aşk tadında unutulmaz bir balayı…

      

Odalarından manzarasına, kişiye özel ayrıcalıklı hizmet anlayışına varana kadar her miliminde özel anlatılsa, yazılsa, bakılsa, yaşansa bile eksik kalacak bir yer ise balayı tatili için düşündüğünüz, o yer Lissiya Hotel Kabak Koyu Fethiye Muğla’da sizleri bekliyor…

 

     

Kapadokya

Yunak Evleri

Yepyeni bir dünyanın başlangıcında, bir dünya gibidir Yunak Evleri…

Dünyanın en ilginç ve en iyi otelleri arasında yer alan Yunak Evleri Ürgüp’ün merkezinde özenle restore edilmiş 5 ve 6.yy’dan kalma altı kaya evler ve bir 19 yy konağından oluşmaktadır. Özellikle süite odaları Kapadokya’da balayı tatili için otel adresiniz olabilir. Güzel atlar diyarı Kapadokya’da masalsı bir romantizm de Kapadokya klasiklerini keşfedebilirsiniz. Türkiye’nin en önemli açık hava müzesi göreme, Ihlara, Güvercinlik, Derbent, Zelve, Kızılçukur, Soğanlı gibi vadileri, yeraltı şehirleri, kayaya oyulmuş kiliseleri, mahsenleri, saymakla bitmez bu doğa harikası güzelim toprağın eşsiz nimetleri .

      

Kapadokya’nın güzelliklerini balonla da keşfedebilirsiniz, beyaz atlı prensinizle at turu da yapabilirsiniz İsterseniz de “kör de bilir Avanos’un yolunu kırık çanak çömleğinden bellidir” diyerek Hititlerden bugüne süre gelen çanak çömlek sanatını izlemek hatta kendiniz denemek için Avanos’un yolunu tutabilirsiniz. Balayı tatillerinde oldukça ilgi gören bu bölgede sizler için Yunak Evleri özel bir balayı adresi olabilir.

Türkiye ve Kıbrıs’tan balayı tatiliniz için düşünebileceğiniz balayı otellerini sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

Tatil tadında kalın.