BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,24
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

En hızlı Ferrari, Pekin'de!

Sadece 599 Adet Üretilecek Gelmiş geçmiş en hızlı Ferrari olan 599 GTO, Türkiye’de de 599 Bin euro’dan sipariş edilebilecek!

Abone ol

Ferrari’nin geçtiğimiz yıl tanıtılan 599XX konsept otomobili temel alınarak geliştirilen ve İtalyan markanın gelmiş geçmiş en hızlı yol otomobili unvanına sahip Ferrari 599 GTO modelinin dünya lansmanı, Nisan ayı sonunda düzenlenecek Pekin Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirilecek.

Sadece 599 adet üretilecek olmasıyla dikkat çeken Ferrari 599 GTO için Tofaş çatısı altında Ferrari ve Maserati markalarının ülkemizde distribütörlüğünü yürüten FerMas ise dünya tanıtımından önce 599 bin Euro’dan başlayan fiyatla Türkiye’de de sipariş almaya başladı. 599XX konseptini andıran tasarım ve teknolojik öğeleri gösterişli ve agresif tasarımlı bünyesinde barındıran Ferrari 599 GTO, yılın ikinci yarısından itibaren ilk müşterilerine teslim edilmeye başlanacak.

Ferrari’nin F1 yarışlarındaki tecrübesini ve bu yönde kazandığı teknolojik birikimini tek bir çatı altında toplanmasını yansıtan Ferrari 599 GTO, 670 HP güç ve 620 Nm tork üreten V12 motoru ve 1495 kg’lik ağırlığı sayesinde ulaştığı 335 km/s’nin üzerindeki son hız değeriyle farklılığını belli ediyor. 0-100 km/s hızlanmasını sadece 3.3 saniyede tamamlayan Ferrari 599 GTO, F1 tipi şanzımanı, ikinci nesil karbon seramik frenleri, 20 inçlik jantları ve Michelin tarafından geliştirilen ve daha iyi bir yol tutuş için daha geniş tutulan Supersports lastikleriyle ön plana çıkıyor.

Göz alıcı aerodinamik tasarıma sahip Ferrari 599 GTO’da ayrıca sürücüsüne performansla ilgili anında görsel bilgi sağlayan kısaca VRE adı verilen (Virtual Race Enginieer-Sanal Yarış Mühendisi) sisteme de yer veriliyor. Ferrari 599 GTO’nun performansındaki en temel noktalardan birini ise Ferrari mühendisliğinin geldiği son noktayı temsil eden yenilikçi şasi tasarımı oluşturmaktadır. Sınıra yakın bir hassasiyet seviyesi ile sofistike elektronik sistemler arasındaki entegresyonu başarıyla tamamlayan Ferrari mühendisleri, Ferrari 599 GTO’da tüm yüksek performanslı spor otomobillerdeki dışa çekim eğilimini hemen hemen ortadan kaldırarak gerçek anlamda iletişimsel bir şasi elde etmişlerdir.