BIST 9.091
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.325,79
HABER /  EKONOMİ

En güçlüler listesine Türk bankası girdi

Garanti Bankası, Bloomberg Markets tarafından her yıl açıklanan ''Dünyanın En Güçlü Bankaları'' listesine 18. sıradan girdi.

Abone ol

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, dergi tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen değerlendirmede 29.2 puanla 18. sırayı Çin merkezli Industrial&Commercial Bank of China (ICBC) ile paylaşan Garanti, 20 bankadan oluşan listeye giren ilk ve tek Türk bankası olma unvanını kazandı. 

Katar merkezli QNB'nin 1. sırada yer aldığı liste, toplam varlıkları 100 milyar doların üzerindeki 78 bankanın, ana sermaye payı (tier-1), takipteki krediler yüzdesi, takipteki krediler için ayrılan karşılıklar oranı, mevduatın bilançoyu fonlamadaki payları ve verimlilik rasyoları gibi verilerin değerlendirilmesiyle oluşturuluyor.

Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, şunları kaydetti:

"Garanti Bankası olarak, Bloomberg Markets dergisinin objektif değerlendirmesinde, dünyanın en güçlü bankaları arasındaki tek Türk bankası olmak bizi çok gururlandırdı. Daha önce de Standard&Poors'un raporunda iki sene üst üste dünyanın sermaye yapısı en güçlü ilk 100 bankası arasında yer alan tek Türk bankası olmuştuk. Etkin kaynak kullanımı ve sürdürülebilir bankacılık anlayışımız sonucunda ulaştığımız bu başarı aynı zamanda Türk bankacılık sektörünün son 10 yılda ortaya koyduğu yükselişe de işaret ediyor. 

Likit bilanço yapımız, sağlam aktif kalitemiz ve iç kaynaklarla güçlendirdiğimiz  sermaye yapımızla, sağlıklı bir şekilde büyürken, dünyanın ilgisini de üzerimize çekiyoruz. Yetkin insan kaynağımız, sürekli gelişen teknolojik altyapımız ve müşteri odaklı hizmet anlayışımızla, yenilikçiliği hayatımızın merkezine koyarak, faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlarda fark yaratmaya devam edeceğiz."