BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,77
ALTIN 2.507,72
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

En güçlü Galaxy S4'e rakip geliyor

Galaxy S4'ün LTE Advanced desteği sunmasının ardından benzer bir hamlenin Apple cephesinden de geleceği iddia edildi.

Abone ol

Geride bıraktığımız haftada Galaxy S4’ün Snapdragon 800 işlemcili versiyonunu duyuran Samsung, söz konusu modelde LTE-Advanced desteği sunarak standart 4G LTE bağlantısından iki kat daha hızlı veri akışı sağladı.

Şu an için Güney Kore’de satışa sunulacağı bildirilen telefon, LTE-A bağlantısının yer aldığı kimi ülkelerde de raflardaki yerini alacak.

apple-lte.jpg


Galaxy S4 LTE-A ile daha hızlı veri noktasında rakiplerinden bir adım önde olmayı hedefleyen Samsung’a kısa süre içerisinde Apple’ın da rakip olması bekleniyor. İsminin açıklanmasını istemeyen bir SK Telecom yöneticisi bir sonraki iPhone modelinde LTE-Advanced desteği için Apple ile görüşme halinde olduklarını bildirdi. Müzakerelerde önemli bir aşamaya gelinmişken, yüksek ihtimalle iPhone 5S’in LTE-A desteği sunan bir versiyonu ST Telecom için üretilecek.

Güney Kore’nin önde gelen GSM şirketlerinden olan ST Telecom, LTE-A bağlantısı için Apple’ın iPhone 5S modelinde Qualcomm 800 işlemcisine yer vermesini istiyor. Apple’ın da telefonda Qualcomm cephesinden bir modem kullanması ihtimal dahilinde görünüyor.

 
Kaynak: teknolojioku.com