BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,66
ALTIN 2.509,92
HABER /  GÜNCEL

En genç İngiliz Profun Türkiye hayali

Suriye asıllı, İngiltere'nin en genç profesörü ve dekanı... Eşi bir Türk ve onun en büyük hayali de Türkiye'ye dair.

Abone ol

''İngiltere'nin en genç profesörü ve dekanı'' unvanına sahip olan Brunel Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zahir Irani'nin emeklilik hayalini, ''Türkiye'de, büyük bir havuzu olan küçük bir çiftlikte ailesiyle birlikte yaşamak'' süslüyor.

Aynı gün doğduğu Türk eşiyle, 10 yıl önce bir mekanda verilen iki farklı partide tanışan ve birlikteliklerini evliliğe dönüştüren Irani, lisans ve yüksek lisans eğitimini Salford Üniversitesinde aldıktan sonra, üç yıl sektörde çalıştı. Irani, daha sonra Brunel Üniversitesine geçerek, burada doktora yaptı.

Suriye asıllı olmasına rağmen eğitim hayatına İngiltere'de başlayan ve 31 yaşında profesör olarak, 'İngiltere'nin en genç profesörü'' unvanını alan Irani, 35 yaşında ülkenin en genç dekanı oldu.

EMEKLİLİK HAYALİ
TÜRKİYE'DE KÜÇÜK BİR ÇİFTLİK


İngiltere'de eğitim için bulunan Türk eşiyle 10 yıl önce bir partide karşılaştıklarını dile getiren Irani, tanışmalarını, ''İkimizin de doğum günü aynı. Doğum günümüzde aynı mekanda, iki ayrı parti veriyorduk ve şans eseri tanıştık'' sözleriyle anlattı.

Irani, tanıştıktan kısa süre sonra evlendiklerini, Ömer ve Leyla adlı iki çocukları bulunduğunu kaydederek, Türkiye'de yaşamak isteyip istemediğine ilişkin bir soru üzerine şunları söyledi:

''Eşim İstanbullu. Yılda iki kez Türkiye'ye geliyoruz. Eşim benim için her gün gazetelerde iş ilanlarına bakıyor. Seda, Türkiye'ye gelmemizi çok istiyor. Bu, onun rüyası. Ben de 55 yaşında emekli olduğumda, büyük bir havuzu olan küçük bir çiftlikte, ailemle birlikte Türkiye'de yaşamak istiyorum.''