BIST 9.461
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.494,67

En çok merak edilenler

En çok merak edilenler

Popüler bilim dergisi focus, son sayısında en çok merak edilen 101 soruyu ve cevabını yayımladı... işte listenin başında yer alan sorular...

En çok merak edilenler

Erkeklerde selülit olur mu?
Evet.Portakal kabuğu görünümlü deri sorunu yalnızca kadınların derdi değil. Erkeklerde de selülit olabilir ancak genellikle boyun ve karın çevresinde.

En çok merak edilenler

Fobilerin nedeni nedir?
İnsanların yaklaşık yüzde onu fobilerden müzdariptir. Bazılarında travmatik bir olay tetikleyici olabilirken bazı fobiler fiziksel problemlerle ilgili olabilir. Yapılan araştırmalar bazı basit fobilerin genetik olduğunu bazılarınınsa kültürel geçmişe dayandığını gösteriyor.

En çok merak edilenler

Niçin deniz havası insan için iyidir?
Deniz kenarlarının "sağlıklı" kokusunun nedeni kıyı kenarında yaşayan bakteriler tarafından oluşturulan kimyasal maddelerin az yoğunluktaki varlığıdır.

En çok merak edilenler

OK neyin kısaltılmasıdır?
En popüler teori "all correct"in (her şey yolunda) kasıtlı “oll korreckt”biçiminde yanlış yazılması ve buradan yapılan kısaltma olduğu yönündedir. Bir efsane de New York"lu demokratların adayı Martin Van Burten"in takma adı Old Kinderhook"un kısaltılmasıyla bu sözcüğü kullandıkları yönündedir.