BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.492,48
HABER /  GÜNCEL

Dünya'nın en büyük ihalesini Türkler kazandı

İngiliz Savunma Bakanlığı tarafından açılan ciro bazında dünyanın en büyük asker botu (postal) alım ihalesini Yakupoğlu Tekstil ve Deri Sanayi A.Ş (YDS) kazandı.

Abone ol

İngiliz Savunma Bakanlığı tarafından açılan ciro bazında dünyanın en büyük askeri bot alım ihalesini Yakupoğlu Tekstil ve Deri Sanayi A.Ş (YDS) kazandı. 80 milyon dolarlık ihalede 47 firma arasında öne çıkarak İngiltere ordusunun resmi tedarikçisi olmaya hak kazanan YDS, 4 yıl boyunca yaklaşık 300 bin çift botu İngiltere ordusu için üretecek.

YDS Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Yakupoğlu, yaptığı açıklamada, dünyanın birçok bölgesinde operasyon yapan İngiliz askerlerin botlarını bundan böyle bir Türk firmasının üreteceğini, bunun gurur verici bir gelişme olduğunu söyledi.

ODTÜ ile yaptıkları işbirliği sayesinde yüksek kaliteli ürünler ortaya çıkardıklarını ifade eden Yakupoğlu, şöyle konuştu:

'Bizim kullandığımız teknolojiye dünyada sadece bir kaç firma sahip. Teknolojimiz, sunduğumuz kalite, fiyatımız ve hızımız, bu ihaleyi kazanmamızda en büyük faktörler oldu. Önümüzdeki dönemde teslimatlar başlayacak. Zaten biz Avrupa'daki diğer ordulara iş yapıyoruz ama en büyük çaplı ihale olduğu için bu ihale farklı. Hedefimiz, dünyanın en iyi bot üreticisi olmak.'