BIST 9.506
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.491,52
HABER /  MEDYA

Emre Uslu'nun olay Davutoğlu ve cemaat iddiası

Hükümet-cemaat kavgasında sular duruluyor mu? Taraf'ın şahin kalemlerinden Emre Uslu, 'uzlaştılar' iddiasını ortaya attı.

Abone ol

Cemaat ile Davutoğlu'nun anlaştığını iddia eden Uslu, "Peki Cemaatin hiç mi ilkesi yok. Cemaat medyasında Davutoğlu'nun ettiği bir kamyon söze vereceğiniz cevabınız yok mu…" diyerek camiayı eleştirdi.

İLKESİZ CEMAAT

Cemaate yakın isimler arasında gösterilen Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu, eleştiri oklarını bu kez cemaate yolladı. Hükümetin amansız muhalif kalemlerinden Emre Uslu, twitter sayfasından ve kendi web sayfasından cemaati ilkesizlikle suçladı. İşte "cemaate ayar verme" girişimi olarak nitelenen o yazı:

CEMAAT MEDYASINDA DAVUTOĞLU ELEŞTİRİSİ NEDEN YOK?

"Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan olmasının ardından kulağıma gelen bir kulis bilgisini sizlerle paylaşmıştım.

Davutoğlu ve Gül’e yakın kişilerin Cemaate gidip uzlaşma aradığını, bu teklife Cemaatin de sıcak baktığını yazmış ve cemaate ilkeniz nerde diye sormuştum…

Yazıma özellikle Cemaat tabanından yoğun tepki geldi. Kendilerine her gün hakaret eden bir AKP ile artık yan yana görünmek istemiyorlardı. Bu nedenle Cemaatçiler başta olmak üzere, bir çok AKP’li de Davutoğlu Cemaat anlaşmasının mümkün olmayacağına inanıyordu…

O yazımın üstünden bir haftadan biraz fazla zaman geçti. Sonunda Davutoğlu hükümeti güvenoyu aldı. Yakından izliyorsanız Davutoğlu’ndaki Cemaate yönelik dil farklılaşmasını da görüyorsunuzdur. Erdoğan gibi hakaretler etmiyor, avazı çıktığı kadar bağırmıyor, düşman yaratmıyor.

Gülen ile ilgili gazetecilerin sorduğu bir soruya Davutoğlu’nun verdiği cevap şu: “Hukuki süreçle bağlantılı olarak gereken her türlü adım atılır. Demokratik yolla seçilmiş bir yönetimi meşru olmayan araçlarla yıkmak için planlı bir şekilde bir çaba varsa ki var, bunun dışarıdaki irtibatları bağlamında Pensilvanya’da oturan bir kişiyle ilgileri varsa, tabii o ülkeye yönelik bu tür faaliyetlerin sona erdirilmesi yönünde taleplerde bulunma hakkımız var”

DAVUTOĞLU ALTTAN ALIYOR

Bu anlatımın tercümesi şu: Konu Davtuğlu’na kalsa hiç açmayacak ama gazeteciler sorup Erdoğan ısrarla gündemde tutuğu için geçiştirici bir cevap veriyor.

Aynı soruya Erdoğan’ın vereceği cevabı düşünün o zaman aslında Davuroğlu’nun ne yamaya çalıştığını daha iyi göreceksiniz.

Sakın konuyu Davutoğlu’nun üslubu ile izah etmeye kalkışmayın. Davutoğlu eğer kullanmak isteseydi Erdoğan’dan çok daha sert ifadelerle cevap verebilirdi…

Asıl soru şu: birkaç münferit gazetecinin twitlerini bir kenara bırakırsak, Davutoğlu Başbakan olduğundan beri Cemaat medyasında Davutoğlu’na ilişkin tek bir eleştiri yazısı gördünüz mü?

DÜNYAYA EKİPLER GÖNDERDİ

Yine sorayım. Davutoğlu bir siyasetçi ve işlerin yokuşa gittiğini, dünyadan izole olduklarını çok net görüyor. Dünyaya ekipler gönderdi. Önümüzdeki hafta Etyen Mahçupyan Washington’a gidecek. Ancak dünya AKP medyasından kimseyi ciddiye almıyor.

'CEMAATE İHTİYACI VAR' İDDİASI

Bu nedenle Davutoğlu hükümetin Cemaate en azından yurt dışında ihtiyacı olduğunu çok iyi biliyor. Cemaatle uzlaşmak istiyor. Peki Cemaatin hiç mi ilkesi yok. Cemaat medyasında Davutoğlu’nun ettiği bir kamyon söze vereceğiniz cevabınız yok mu…"