BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Emre Uslu'dan yok artık dedirten Hakan Fidan yazısı

Hükümetin iflah olmaz muhalif yazarlarından Emre Uslu, yine MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı hedef aldı.

Abone ol

Taraf si yazarı Emre Uslu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın, "Emre Uslu ve Mehmet Baransu beni eleştirerek başbakanlığımı engellemeye çalışıyor” dediğini iddia etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı yeni hükümette adı Dışişleri Bakanlığı için geçen Fidan üzerindeki spekülasyonlar bitmek bilmiyor.

Cemaate yakın yazarlardan Emre Uslu, çözüm sürecinin en kilit isimlerinden olan Fidan hakkında yine çılgın bir yazı kaleme aldı. Buna göre Hakan Fidan 2015 seçimlerinden sonra AK Parti'nin başına geçecek ve başbakan olacak.

FİDAN İŞİN İÇİNDE SIYRILMAK İSTİYOR İDDİASI

PKK'nın kesinlikle silah bırakmayacağını iddia eden Uslu'ya göre Fidan ateş topunu başkasına devredip işin içinden sıyrılmak istiyor.

Yazar, 2012 yılında Fidan için bir dostunun kendisine söylediği “Emre Uslu ve Mehmet Baransu beni eleştirerek başbakanlığımı engellemeye çalışıyor” şeklindeki sözlerini aktardı. 

Sert yazılarıyla iktidarın eleştiri oklarına uğrayan yazar, Fidan’ın sitemini ileten kişiyle aralarındaki diyaloğu köşesine böyle taşıdı:

"Türkiye’de her asker kendini bir gün başbakan hatta cumhurbaşkanı olarak görür. Sonuçta astsubay da olsa Fidan da o eğitimden geçmiş bir asker. Kendini başbakan görmesi olağan ama sen buna nasıl inanırsın” dediğimde “Beni ciddiye alsan iyi edersin” demişti..."

Fatih Altaylı'nın Fidan'ın başbakanlık iddiasını 2012'de gündeme getirdiğini hatırlatan Uslu, yazısını böyle tamamladı:

2015 SEÇİMLERİNDEN SONRA BAŞBAKAN OLUR

"Ankara gazetecilerinden anladığım kadarıyla Yalçın Akdoğan ve Hakan Fidan ortak hareket ediyor. İlk hedefleri kabinede bir koltuk kapmak. Davutoğlu’nun “mikro savaşlar dönemini” iyi yönetemeyeceğini onlar da biliyor. Bundan sonraki hedef başbakanlık olmalı...

Sırrı Süreyya Önder’den Abdulkadir Selvi’ye Fidan’a yakın ne kadar figür varsa medya üzerinden Erdoğan’a haberler gönderip Fidan’ın için kulis yapıyorlar.

Fidan Dışişleri bakanı olur mu olmaz mı bilemem. Ancak bana 2012’de başbakan olacağını söyleyen o dostum ‘Fidan’ın önünü açıp bir astsubayı önce Avustralya’nın Ankara Büyükelçiliği’nde siyasi danışman yapan, ardından çok hızlı bir yükselmeyle TİKA başkanı yapan, birkaç sene içinde Başbakanlık müsteşarı yapıp sonra da MİT’in başına geçiren irade, onu Dışişleri bakanı yapacaktır’ görüşünde. O dostum Fidan’ın 2015 seçimlerinden sonra başbakan olacağında da ısrar ediyor...

Erdoğan, Davutoğlu’nu kontrol etmek için Fidan’ı kabinede görmek istiyor olabilir. Fidan’ın çok yakını o dostum Fidan’ın hesaplarını iyi bilebilir. Bence bilemediği şey Davutoğlu’nun hesapları...

Davutoğlu o kadar tecrübesiz biri değil. Çok planlı bir şekilde başbakanlık hesabı yapan ve çok kısa zaman içinde en büyük rakibi olacak Fidan’ı kabinesine alıp rakibini elleriyle büyütecek biri değil Davutoğlu..."