BIST 9.715
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.429,75
HABER /  MEDYA

Emre Uslu YPG bayrağı yanında durunca ortalık karıştı

Gülen Cemaati'yle anılan Erme Uslu'nun ABD'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı protesto gösterilerinde YPG bayrağı yanında çekilmiş fotoğrafı sosyal medyada tartışılıyor.

Abone ol

Taraf'ın eski yazarı Emre Uslu, PKK'nın Suriye kolu YPG taraftarlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı protesto gösterisine katıldı.

KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILDI

Paralel yapı soruşturmaları kapsamında hakkında kırmızı bülten çıkarılan yazar Emre Uslu, ABD'de Brookings Enstitü önünde Erdoğan'ı protesto gösterilerine katıldı.

Uslu'nun terör örgütü sempatizanlarının bulunduğu protesto gösterilerinde bulunması tartışma konusu oldu.

USLU'DAN SAVUNMA

"PKK ile birlikte protesto ediyorlar" eleştirilerine Uslu, twitter hesabında, "Benim için PKK dün de PE KA KA idi dün de terörist idi (bunu bizzat oradaki kürtlere de söyledim) bugün de teröristtir." diye yanıt verdi.

Uslu ayrıca kendisini Melih Altınok ve Melih Gökçek'e "Eğer ben orda PKK'lılarla protesto ettiysem Allah beni etmediysem sizi kahretsin" diyerek tepki gösterdi.

Sosyal medyada tepki çeken fotoğraf için farklı yorumlar geldi. "Erdoğan'a karşı Cemaat-PKK birlikteliği" yorumlarının yanında Uslu'nun Cemaat'i temsil etmediği, bayraklı adamla Uslu'nun farklı yönlere baktığı yorumları da yapıldı.

Öte yandan bu olay kareyi Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, "Yazıklar olsun" başlıklı köşesinde değerlendirdi.

Hedefindeki Umru Uslu'yu sert bir dille eleştiren yazar, "'Türkiye, Ermeni soykırımını reddetmeyi bırakmalı' pankartları taşıyan birileriyle aynı fotoğraf karesinde olmayı içine sindirebiliyorsan devam et yoluna." diye yazdı.

"MAAŞLARINI SENİN HİMMETLERİNLE ALAN ADAMLAR İŞTE BUNLAR"

Cemaat'e gönül verenlere seslenen Kılıçarslan yazısında şu ifadeleri kullandı:

Yazılarını ayıla bayıla okuduğun adamlar işte bunlar. Maaşlarını senin himmetlerinle alan adamlar işte bunlar. Bak sana başka bir şey daha söyleyeyim. Sen bütün bunları boş ver yahu. Sen en iyisi ne yap biliyor musun? Muhtarlarla selfie yapan Cumhurbaşkanı'nı tahkir edip emperyalist İngilizlerin konsolosunu göklere çıkarmayı mizah yapmak zannedenlerle aynı safta namaz kıl. Tabii, namaz kılmanı engelleyecek bir 'tedbir şartın' yoksa.

"CENNETE GARANTİ BİLET ALMANIN BİR YOLUNU BULURSUN"

Sen en iyisi ne yap biliyor musun? Türkiye'ye 'katil' demeye, 'katil Türkiye' diyen adamlarla yol yürümeye devam et. Nasılsa her zaman haklı olmanın, her zaman üstün olmanın, her zaman cennete garanti bilet almanın bir yolunu buluyorsun"

TWİTTER'DE EMRE USLU YORUMLARI