BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.430,64
HABER /  GÜNCEL

Emre Galatasaraylılar'ı çıldırtacak!

Büyük derbiye sayılı günler kaldı... Derbi öncesi Emre Belözoğlu'ndan Cimbomlular'ı kızdıracak açıklamalar geldi. İşte o sözler;

Abone ol

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Emre Belözoğlu, Galatasaray'a gol atarak ''Gerçek Fenerbahçeli'' olmak istediğini belirtti.

Emre, Fenerbahçe Gazetesi'nin 75. sayısında yer alan açıklamasında, Fenerbahçeli olduğunu her yerde söyleyen biri olmadığını vurgulayarak, ''Bir gün bunu söylemiştim ve bu bir gerçekti. Kimseye şirin görünme, cici çocuk olma çabam yok. Olduğum gibi davranan biriyim. Önümüzdeki maçta hocam görev verirse, Galatasaray'a gol atarak 'Gerçek Fenerbahçeli' olmak istiyorum'' dedi.

Ailesinin, yakın dostlarının ve kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın sıcak davranışlarının, Fenerbahçe'ye gelme kararı almasında önemli rol oynadığını anlatan Emre, şimdi Fenerbahçe'de oynamanın bir ayrıcalık olduğunu daha iyi gördüğünü, futbolu ''Fenerbahçeli Emre'' olarak bırakmak istediğini ifade etti.

''İNSANLAR BENİ BÖYLE AGRESİF ANMASIN''

Emre Belözoğlu, ''Eskiden yanlış kararlarda veya sana kasti yapılan hareketlerde adeta kendini kaybediyordun, ama şimdi daha olgun davranıyorsun, bu sorunu nasıl çözdün?'' şeklindeki soru üzerine, şu yanıtı verdi:

''Dışardan aldığım tepkilerden, ailemin ve eşimin eleştirilerinden sonra bu davranışlarıma çeki düzen vermeye başladım. Futbolda kaybetmek de haksızlık da var. Saha içinde bunu kabullenip, çok hızlı ve doğru kararlar verebilmemiz gerektiğinden, mantıklı düşünebilmemiz lazım. Bu davranışlarımı dengeli tutmaya çalışıyorum, çünkü üzerimize giydiğimiz formanın bir ağırlığı var. İnsanlar beni böyle agresif sanmasın, böyle hatırlamasın istiyorum. Sakince düşündüğümde de bunun böyle olması gerektiğine inanıp, kendimi bu yönde değiştirdim.''

Bekarken çok düzensiz bir yaşamının olduğunu kaydeden Emre, ''Evlendikten sonra ilk aylar hanım, gece 11.00'lerde yatıyor. Ben gece 01.00'lere kadar bekliyorum. Baktım olmuyor, ben de artık 11.00'lerde yatmaya başladım. Tabii futbolcu için uykunun büyük önemi var. Evliliğin sadece futbol hayatıma değil, tüm hayatıma olumlu etkisi oldu. Yalnız şunu da belirtmeliyim ki futbolcu eşi olmak da kolay değil'' dedi.

''2 KUPAYI KAZANACAK KADROMUZ VE GÜCÜMÜZ VAR''

Emre, ''Devre arasında Gökhan Ünal dışında transfer yapılmalı mıydı?'' şeklindeki soruya, ''Çok alternatifli kadro bizim işimizi zorlaştırdığı gibi, hocamızın işini de zorlaştıracaktı. Bunun faydası olacaktır tabii. Bence de yeterli bir kadroya sahibiz zaten. İki kupayı da kazanacak kadromuz ve gücümüz var'' yanıtını verdi.

Takım olarak defansif anlamda bir sıkıntıları olduğunu anlatan Emre, şöyle devam etti:

''İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı hariç, takımımız, puan kaybettiğimiz diğer maçlarda gerçekten iyi mücadele etti. Ben bu sözleri hiç sevmem, ama topun canı olsa, ancak bu kadar istemezdi. Bursaspor, Manisaspor ve Diyarbakırspor maçlarından alabileceğimiz galibiyetler, şu anda bizi çok daha farklı noktalara getirebilirdi. Tabii futbolda bunlar var. İşler her zaman istediğiniz gibi gitmiyor, ama hiçbir şey için geç değildir. Önümüzde, bu sonuçları telafi edebileceğimiz çok maç var.''

''HİDDİNK'İN FAYDASI OLACAĞINA İNANIYORUM''

Emre, A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörlüğüne Guus Hiddink'in getirilmesiyle ilgili görüşlerini açıklarken, ''Hiddink çok önemli bir isim, gittiği her milli takımda başarı yakalamış biri. Bu anlamda bakarsak, bize de faydası olacağına inanıyorum. Umuyorum çok önemli kararlar alıp, Türk futboluna katkı sağlar, çünkü kim gelirse gelsin, Türk futbolunun yeni bir yapılanmaya gitmesi gerekiyordu. Yeni neslin oluşması gerekiyor, en önemlisi geleceğin Türk Milli Takımını yaratması gerek'' dedi.

Sarı-lacivertli futbolcu, bu sene üniversite sınavına girip, ''Spor Yönetimi'' okumak istediğini, 4-5 sene daha Fenerbahçe'de futbol oynayıp, gelecekte Aykut Kocaman gibi yine Fenerbahçe'de sportif direktörlük görevi yapmak istediğini bildirdi.

Emre, 30 yaşına geldiğini, artık gençlere öğüt verme aşamasında olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Genç sporculara şunu söylemek istiyorum; sadece günde 3-4 saatlerini ayırarak, bu kadar paralar kazanıp, tüm ailesine bakabilecekleri başka bir meslek var mıdır, bilemiyorum. Gençliği, toprak sahada oynayıp krampon temizleyerek geçmiş, spor malzemelerini annesi-babası yıkamış biri olarak, böyle parlak bir gelecek istiyorlarsa, çok çalışmalılar, çok inanmalılar. Hem psikolojik, hem fiziki anlamda kendilerini çok hazır tutmalılar. Çok kolay bir yol değil, ama sabrederlerse, çok çalışırlarsa, kendilerini ve ailelerini çok iyi bir gelecek bekliyor.''