BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,71
ALTIN 2.490,97
HABER /  GÜNCEL

Emrah Serbes kaç yıl hapisle yargılanacak?

Behzat Ç.'nin senaristi Yazar Emrah Serbes, bir baba-kızın yaşamını yitirdiği trafik kazasını kendisinin yaptığını belirterek itirafta bulunduktan sonra Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderild

Abone ol

Behzat Ç.'nin senaristi Yazar Emrah Serbes, geçtiğimiz hafta meydana gelen ve iki kişinin ölümüne neden olan kaza sırasında direksiyonda arkadaşının değil kendisinin olduğunu itiraf etti. Savcılıktaki ifadesinde yaşananları anlatan Serbes, kazayı yaşadığı şok nedeniyle üstlenmediğini söyledi. Serbes, Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Soruşturmanın bundan sonra nasıl ilerleyeceği ise henüz belirsizliğini koruyor. İlk aşamada yalan ifade vererek suçu üstlendiği iddia edilen Kenan Doğru da, bugün yaptığı açıklama ile “Arabayı ben kullanıyordum” diyen Emrah Serbes de şu an tutuklu.

Emrah Serbes itirafı bomba! İfadesi sızdı bağıra bağıra gitti

Serbes'in tutuklandığı mahkemede verdiği ifade ortaya çıktı. İfadesinde, olay günü tatil için arkadaşı Kenan Doğru ile Bodrum'a doğru yola çıktıklarını anlatan Emrah Serbes, “Yola çıkmadan önce arkadaşım olan Kenan Doğru ile konuştuk. Bana iş bulamadığını söyleyince 2 bin TL karşılığında şoför olarak anlaştık. Kendisi o gün çalışmaya başladı. İlk olarak arabayı Kenan kullanıyordu. Yorulduğunu anlayınca İzmir taraflarında aracı ben kullanmaya başladım.

Behzat Ç.'nin senaristi o gece alkollü müydü?

İŞTE SAVCILIKTAKİ O İFADESİ

Yağmur çiselemeye başladı ve yerlerin kaygan olduğunu düşünerek hızımı 130-140 km'ye düşürdüm. Güvenlik sıkıntı olursa emniyet şeridine rahat geçebilmek için orta şeride geçtim. Olay yerine geldiğimizde rampayı çıkar çıkmaz orta şeritte bir aracın olduğunu gördüm. Direksiyonu sol tarafa kırdım ama kullandığım aracın sağ ön tekerleği ile öndeki araca çarptım. Frene bastım ama zemin kaygan olduğu için işe yaramadı. Takla atarak yolun en sağ tarafındaki tele takılarak durabildik. Aracın sunroofundan dışarı çıktık ve çarptığımız araca doğru gittik. Aracın içindeki bayanın hala yaşadığını fark ettim ve geçen araçlara 112'yi aramalarını söyledim. Camdan fırlayarak ölen çocuğu görünce kendimi kaybettim. Suçu üstlenmememin en temel nedeni budur. Arkadaşım Kenan bunu anlayınca suçu üstleneceğini söyledi ve öyle yaptı. Araç kullanırken kesinlikle alkol ya da uyuşturucu kullanmadık" dedi.

4-5 GÜN PSİKİYATRİ KLİNİĞİNDE TEDAVİ OLDUM

Olaydan sonra İstanbul'a gittiğini anlatan Emrah Serbes, “Özel bir psikiyatri kliniğinde 4-5 gün kadar yattım ve tedavi oldum. Kendimi cezaevi koşullarına ruhsal ve bedensel olarak hazırladım. Daha sonra İzmir Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığına gelerek teslim olmaya karar verdim. Cezam neyse çekmeye razıyım” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

15 YILA KADAR HAPİS ALABİLİR

Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen bundan sonraki süreci değerlendirdi. Şen, davanın, 'taksirle birden fazla kişini ölümü ya da yaralanmasına sebep olmak' suçundan açılabileceğini belirterek, “Bu suçun cezası 2 yıldan 15 yıl kadardır” dedi. Taksir yani kusur derecesinin cezayı arttırabileceğini söyleyen Şen, “Taksir derecesi ağırsa ceza yarı oranında artar. Eğer kasıt varsa, yani kaza olacağını öngörüp ilgilenmemişse cezası daha da artar” dedi.

Emrah Serbest'in cinayet itirafının gerçek sebebi olay!

SUÇU ÜSTLENEN KAÇ YIL CEZA ALIR?

Kenan Doğru’nun Emrah Serbes için suçu üstlenmesini de değerlendiren Prof. Dr. Ersan Şen, “Bu arkadaşın üstlenmesi onların demesiyle olmaz. Kameralara bakılacak, deliller toplanacak, varsa tanıklar dinlenecek. Bunun takdirini kolluk ve Cumhuriyet Savcısı yapacak” dedi. Kenan Doğru’nun suçu üstlenmiş olması durumunda ise, 'suçu üstlenme' suçundan yargılanacağını söyleyen Şen, bu suçun da cezasının 1 aydan 2 yıla kadar olduğunu belirtti.

Suçu üstenme durumunun birinci dereceden akraba olduğu durumlarda indirim ya da beraatla sonuçlanabileceğini söyleyen Ersan Şen, “Birinci derece akraba olduğunda vicdanen koruduğu düşünülür. Ama bu arkadaşlar için geçerli değildir” dedi.

AĞIR CEZADA YARGILANACAK

“Bundan sonra herkes eyleminden yargılanacak” diyen Ersan Şen, “Savcı soruşturmayı genişletecek. Şoförün alkol alıp almadığını belirlemek de savcının işi. Ancak alınan alkol doğrudan kazaya neden oldu diye yorumlanmaz. Alınan alkol araç kullanmayı etkilerse, kötü araç kullanırsa o ayrıdır” dedi. 

Emrah Serbes cezaevine işte böyle gitti! Ne diye bağırdı?Emrah Serbes cezaevine işte böyle gitti! Ne diye bağırdı?Emrah Serbes cezaevine işte böyle gitti! Ne diye bağırdı?Emrah Serbes cezaevine işte böyle gitti! Ne diye bağırdı?HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Davanın açılması halinde Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılacağını da belirten Şen, “Basit bir mesele değil bu, baba kız hayatını kaybetmiş. Bir kişinin durumu ağır. Bir kişi çıkıp aslında ben yaptım deyince diğer kişi hemen bırakılmaz. Belki o üstlenmek için yaptı. Savcı buna hemen itaat itimat etmez. Belki işin arkasında başka bir şey var. Belki deliller karartıldı. Bunlar incelenmeden diğer kişi hemen hapisten çıkamaz” dedi.

Ersan Şen, olayın doğrusunun ise iyi bir soruşturmadan sonra ortaya çıkacağını söyledi. (Hürriyet)