BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,06
HABER /  GÜNCEL

Emniyetten flaş Taksim açıklaması

İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok, İstanbul'daki Gezi eylemleriyle ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

İSTANBUL Emniyet Müdürü Selami Altınok, kentteki izinsiz gösterilerde bazı arkadaşlarının yaralandığını belirterek, "Birisi kurşunla yaralandı, bir emniyet müdür yardımcısı arkadaşımız molotofkokteyli ile yaralandı" dedi.

Altınok, Taksim Meydanı'nda önlemlerini sürdüren polis ekiplerini ziyaret etti. Bölgedeki çalışmaları da denetleyen Altınok, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin, "Nasıl bir gündü, yoğun muydu? Yorucu muydu?" sorusu üzerine Altınok, "Gayet iyiydi, iyi geçti. Vatandaşlarımız fazla iştirak etmedi" dedi. "İstanbul'a huzur ve güven yakışıyor. İstanbul'da huzur ve güvenin daim olması, hem İstanbul hem de tüm Türkiye için önemli" diyen Altınok, görev yapan polislere teşekkür etti.

İzinsiz gösterilerde bazı arkadaşlarının yaralandığını söyleyen Altınok, "Yaralanan arkadaşlarımız oldu. Birisi kurşunla yaralandı, bir emniyet müdür yardımcısı arkadaşımız molotofkokteyli ile yaralandı. Yaralanan arkadaşlarıma acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

Gözaltına alınanlara ilişkin soru üzerine Altınok, şu anda tam sayının belli olmadığını ancak yaklaşık 120 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Altınok, incelemelerinin ardından beraberindeki emniyet yetkilileriyle bölgeden ayrıldı