BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,83
ALTIN 2.480,07
HABER /  GÜNCEL

Emniyet'ten Cizre'ye kritik müdahale!

Çatışma ve can kayıpları ile gündemden düşmeyen Cizre'de polis teşkilatında önemli değişiklik. Tutuklanan Emniyet Müdürü'nün yerine atama yapıldı.

Abone ol

Şırnak'ın gerilim ve çatışmalar ile gündemde olan Cizre ilçesi Emniyet Müdürlüğü'ne Ayhan Altok atandı.Eski emniyet Müdürü Ercan Demir, Dink cinayeti soruşturması kapsamında tutuklanmıştı.

İçişleri Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında tutuklanan Ercan Demir'in yerine Ayhan Altok, Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğüne atanarak, görevine başladı.

DİNK CİNAYETİ DAVASINDAN TUTUKLANMIŞTI

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı verilen Cizre Emniyet Müdürü Ercan Demir bugün Ankara'da teslim olarak tutuklama işlemi için İstanbul 'a götürülmüştü.

5. Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan Demir ifadesinde, daha önce ayrıntılı savunma yaptığını belirterek, “Söz konusu cinayet 2007 yılında işlenmiş. 2007 yılından bu yana Emniyet’in değişik birimlerinde ve değişik illerde birçok görevde bulundum. Delilleri karartmam veya kaçmam sözkonusu olamaz. Dosyada gizlilik kararı olduğu için hakkımda yeni bir delil bulunup bulunmadığı hususunda bilgi sahibi değilim. Suçlamayı reddediyorum” dedi.

Demir’in avukatı da delil karartma ve kaçma şüphesinin olmadığını, istenildiği taktirde müvekkilinin her zaman teslim olabileceğini ve söz konusu suçla ilgisinin olmadığını söyledi.

12 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN ÖLÜMÜNDE POLİS ŞÜPHESİ!

İçişleri Bakanlığı, Cizre’de 14 Ocak’ta Nihat Kazanhan’ın hayatını kaybetmesiyle ilgili 'Olay yerinde bulunan aracın içindeki güvenlik görevlilerinden bazılarının olayda kusurlu olabileceği değerlendirilmektedir.' açıklamasını yaptı. İçişleri Bakanı Efkan Ala, Cizre'de yaşanan olayların ardından 'Polis silah kullanmamıştır' açıklamasını yapmıştı.

İçişleri Bakanlığı, Cizre’de Nihat Kazanhan’ın ölümüyle ilgili yazılı açıklamada bulundu. Bakanlık açıklamasında şöyle denildi:

"14 Ocak 2015 tarihinde Şırnak ili Cizre ilçesinde Nihat Kazanhan isimli vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Konu ile ilgili olay yerinde çatışma olmadığına ilişkin yerel makamlardan alınan ilk bilgiler kamuoyu ile paylaşılmıştır. Ayrıca Bakanlığımız tarafından olayın aydınlatılması için mülkiye müfettişleri görevlendirilmiştir. Müfettişlerin ilk tespitlerine göre, olay yerinde bulunan aracın içindeki güvenlik görevlilerinden bazılarının olayda kusurlu olabileceği değerlendirilmektedir. Konu ile ilgili soruşturma her türlü ihtimal dikkate alınarak bütün yönleri ile devam etmektedir."